TOKYO (Nettavisen): Warholm stilte til pressekonferanse i OL-landsbyen dagen derpå etter OL-gullet og verdensrekorden på 400 meter hekk.

Der viste NRK ham en videohilsen fra Usain Bolt.

- Bro, bro, bro! Den verdensrekorden var utmerket. Veldig bra løp, utmerket jobb. Så hør på meg; velkommen i klubben, sier han i NRKs video.

Videohilsenen fikk den ferske gullvinneren til å glise bredt, og 25-åringen legger ikke skjul på at det er stas at Bolt har lagt merke til prestasjonen hans.

- Usain Bolt, det er dritkult. Han er etter min mening og for meg den største friidrettsutøveren som noen gang har holdt på. Det var han som herjet da jeg vokste opp. Vi har samme klesprodusent (Puma), men at jeg får en videohilsen og at han setter pris på og vier oppmerksomhet til det jeg gjorde er stort for meg, sier han.

Han forteller at de to har utvekslet noen meldinger på Instagram, men at han har et håp om fysisk å møte jamaicaneren en gang i fremtiden.

- Jeg har sagt at vi må møtes skikkelig. Det hadde vært veldig gøy, sier han.

25-åringen fra Ulsteinvik blir trolig å se i konkurranse på 400 meter flatt i nærmeste framtid. Det ymtet han frampå om allerede etter gullet han sikret seg tirsdag. Europarekorden er 44,33 sekunder og satt av Thomas Schönlebe i 1987.

- Det er selvfølgelig i bakhodet. Det begynner å bli en ganske mosegrodd rekord uten at den rekorden nødvendigvis er sammenlignbar med det som er verdensrekorden (43,03). Shönlebes rekord er ganske legendarisk, sa 25-åringen fra Ulsteinvik.

- Men hvem vet. Kanskje ryker den allerede i morgen i 400-meterfinalen. Det vet vi aldri.

I Diamond League-stevnet i Lausanne 26. august stiller han trolig til start i øvelsen.

- Jeg har et mål om å løpe fort på 400 meter flatt, og tror jeg skal ha forutsetninger for å få det til også.