Gå til sidens hovedinnhold

Bolt knallhardt ut mot de rasistiske meldingene: - Har ingen plass i livet

Usain Bolt er ikke nådig mot de som har sendt rasistiske meldinger mot England-trioen som bommet på straffe i EM-finalen mot Italia.

- Det er urettferdig og forferdelig oppførsel fra de som har sendt rasistiske meldinger. Det er veldig tøft for meg å se disse tingene, sier Bolt ifølge britiske Daily Mail.

En liten uke har gått siden EM-finalen mellom England og Italia måtte avgjøres på straffer. Der var det Italia som trakk det lengste strået, etter at både Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka bommet på straffe.

I etterkant av straffesparkkonkurransen, ble trioen utsatt for grov hets på sosiale medier. Det har - naturligvis - Bolt fått med seg.

- Som en afrikansk og mørk mann, er jeg helt sikker på at det har gått inn på dem. Og du kan ikke skylde på dem. Det er ikke de som bestemmer hvem som skal ta straffe.

Les også: Bukayo Saka bryter stillheten etter finaletapet: - Unner ingen å motta de hatefulle meldingene vi har fått

- Blir et problem

Jamaicaneren vant åtte OL-gull, samt elleve VM-gull, fra 2008 til 2017, på 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter lag for Jamaica. For enkelte er han også kjent fra prøvespillet for Strømsgodset i 2018, da han spilte mot G19-landslaget til Norge for Godset.

Senere trente han i åtte uker med det australske topplaget Central Coast Mariners, før han ga seg med fotball og sport generelt i januar 2019. Han har vært aktiv i debatten etter EM-finalen og de rasistiske meldingene verden over til trioen.

- Man blir alle opprørt når man bommer på en straffe, men når det kommer til at det handler om rase, blir det et problem. Det har ingen plass i fotballen eller livet generelt.

Skrev på sosiale medier

Bolt var dypt preget under intervjuet han gjorde onsdag.

- Rasismemisbruk er veldig urettferdig, og jeg kan ikke tro at det er dit fotballen er på vei. Det er tøft å se alt som foregår i fotballen nå, for en som meg, som elsket fotball gjennom hele min aktive karriere.

Saka selv tok til sosiale medier torsdag.

- Jeg har holdt meg unna sosiale medier i noen dager for å tilbringe tid med familien og reflektere over de siste ukene. Jeg er takknemlig for all kjærlighet jeg har mottatt og jeg føler at jeg må takke alle som har støttet meg

Slik innledet Saka meldingen til sine 2.2 millioner følgere på Instagram.

- Til de sosiale medieplattformene Instagram, Twitter og Facebook. Jeg ønsker ikke at noe barn eller voksen må oppleve å motta de hatefulle og sårende meldingene som jeg, Marcus og Jadon har mottatt denne uken. Jeg visste øyeblikkelig hva slags hat jeg var i ferd med å motta, og det er en trist realitet at de store plattformene ikke gjør nok for å stoppe disse meldingene, skrev han videre.