*Nettavisen* Sport.

Bolt måtte se seg slått

Foto: Giampiero Sposito / Reuters / NTB scanpix

Sjeldent tap for verdens raskeste mann.

06.06.13 22:11

Justin Gatlin (31) tuktet selveste Usain Bolt (26) på 100 meter under Diamond League-stevnet i Roma torsdag.

Amerikaneren Gatlin, som har to utestengelser for doping bak seg, løp inn til 9,94 og slo dermed Bolt med ett hundredel. Det er første gang at Gatlin slår Bolt på en 100 meter.

Gatlins landsmann Tyson Gay har årsbeste i verden med 9,86.

Bolt har trøblet med skader den siste tiden, og formen er kanskje ikke helt på topp. 9,95 var likevel klar årsbeste for ham. Han hadde løpt bare én 100 meter før torsdagens Golden Gala i Roma, og da endte det med 10,09. Bolt satte banerekord med 9,76 i Roma sist år.

Bolt innrømmet at teknikkens hans var rusten etter trøbbelet de siste ukene.

– Jeg nærmest snublet etter fem skritt, og jeg kunne ikke føle føttene mine. Derfra og inn ble det vanskelig. Jeg har en del basisjobb foran meg. I dag var jeg ikke helt meg selv, men det er bare et spørsmål om tid. Jeg er nødt til å nullstille, sa Bolt.

Kommende uke kommer Bolt til Oslo. Der skal han løpe 200 meter under Bislett Games torsdag. Bislett Games har også status som et Diamond League-stevne.

På 200-meteren i Oslo skal også Jaysuma Saidy Ndure delta. Ndure løp i B-heatet på 100 meter i Roma og vant det på årsbeste 10,13.

En annen OL-vinner, amerikanske Allyson Felix, måtte gi tapt for Murielle Ahoure på 200 meter. Løperen fra Elfenbensk

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag