RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bolt med årets raskeste «rene» 100 meter

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Usain Bolt med årsbeste på 100 meter i London.

Tross litt startvansker sprintet Usain Bolt inn til 9,85 på 100-meteren i London fredag kveld. Dermed overtok han årsbeste tid i verden etter at Tyson Gay ble dopingtatt.

Verdens raskeste mann kontrollerte som vanlig til seier foran 60.000 tilskuere på Olympiastadion i London. Han forbedret sin beste tid i 2013 med ett tidels sekund.

– Det er fantastisk å være tilbake her. Det er så mye energi i London, sa Bolt.

Halvveis i løpet var det ikke gitt at jamaicaneren skulle ta seieren i London. Amerikanske Michael Rodgers startet forrykende og ledet lenge, men måtte til slutt ta til takke med annenplassen på 9,98.

– Jeg hadde en dårlig start, men det er aldri der jeg løper best. Med flere løp i kroppen vil det bli bra, forsikret Bolt etter sitt siste løp før VM i Moskva neste måned.

Treer ble superstjernens landsmann Nesta Carter, som noterte 9,99.

Tidligere i år løp amerikaneren Tyson Gay 100-meteren på 9,75. Tiden hans ble slettet etter at han for to uker siden innrømmet å ha avlagt en positiv dopingtest. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere