Bolt med nytt raseriutbrudd

Foto: Reuters

- Jeg skulle ha løpt, skrek jamaicaneren.

03.09.11 09:47

Verdens, eller historiens, raskeste mann, Usain Bolt, var ingen blid mann da han ble diskvalifisert fra 100-meteren i VM etter å ha tjuvstartet.

Etter semifinalen på 200-meter, som Bolt enkelt vant foran norske Jaysuma Ndure, kom sprinteren i medias søkelys nok en gang, da han stille protesterte mot det internasjonale friidrettsforbundet. Etter løpet gikk han rett fordi det ventende pressekorpset, og klistret sitt eget startnummer over friidrettsforbundets logo på sponsorveggen.

Det er uvisst hvorfor sprintstjernen gjorde som han gjorde, men det kan være en reaksjon mot tjuvstartregelen forbundet innførte i fjor, som sørget for at Bolt ikke fikk løpe 100-meterfinalen.

Humøret kom imidlertid raskt tilbake, og jamaicaneren gikk senere ut i media og sa at 100-metermissen kun var hans egen feil.

Noen timer senere smalt det igjen.

Bolt ble ikke tatt med på Jamaicas stafettlag på 4 x 400 meter, noe som var forventet at han ikke ville bli, men da han fikk se at landsmannen Leford Green tape forspranget på den siste etappen, klikket det.

- Jeg skulle ha vært med og løpt, skrek han, mens han veltet en stol og gestikulerte som gal.

- Med meg på sisteetappen hadde Jamaica aldri tapt, ropte Bolt, ifølge Aftonbladet.

Både USAs LaShawn Merritt og Sør-Afrikas L.J van Zyl løp forbi Green, og Jamaica tok til slutt bronse.

Se bilder av Bolts utbrudd på aftonbladet.se.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.