Gå til sidens hovedinnhold

Bolt skaper turiststrøm

Et nytt VM-gull til Usain Bolt synes å være en formalitet – og den som kanskje jubler aller mest er Jamaicas turistminister.

Berlin (ANB): For landets sprintsuksess i det pågående mesterskapet, anført av kongen selv, er bokstavelig talt gull verdt for landet.

Trekker turister
Ikke bare kaster den glans over den karibiske øya. Den bidrar også sterkt til å trekke nysgjerrige turister dit. Og ettersom turisme er landets viktigste inntektskilde, har turistminister Edmund Bartlett god grunn til å gni seg i hendene.

Særlig blant tyskere er det en stadig økende interesse for å feriere på øya. Bare i årets sju første måneder har seks prosent flere tyskere enn øvrige europeere valgt Jamaica som sitt feriemål.

Og interessen vil neppe synke etter landets VM-suksess på tysk jord.

Demper forventningene
Veldig mye rart skal skje om det ikke blir mer av det torsdag kveld. Usain Bolt er fortsatt i en klasse for seg, noe han nok en gang viste i onsdagens semifinale. Uten å anstrenge seg det minste, brøt han målstreken på tiden 20,08 etter på ny å ha jogget siste halvdel av oppløpet og formelig spasert i mål.

Men foran finalen gjør han sitt beste for å dempe forventningene om enda en verdensrekord.

– Jeg har ikke gjort samme jobb for 200 meter som for 100 meter foran denne sesongen, så det skal godt gjøres, svarte han da det uunngåelige temaet igjen ble brakt på bane etter semifinalen.

Gull i bursdagsgave
VM-gull vil imidlertid være en perfekt bursdagsgave én dag på forskudd. For fredag fyller verdens raskeste mann 23 år.

Den dagen vil han ha for seg selv, og den jamaicanske ledelsen innvilger ham en fridag, selv om forsøket på 4x100 meter står på programmet.

Men i lørdagens finale er han på plass. Derfor blir det ingen stor feiring av fødselsdagen.

– Ikke blir det noen sightseeing i Berlin heller. Jeg blir der jeg liker meg best når jeg ikke er på stadion, nemlig på hotellrommet med dataspillene mine. Det går for det meste i fotballspill. Og helst spiller jeg mot meg selv, for da vinner jeg, fortalte sprintkongen med et glis til verdenspressen onsdag.

Torsdag kveld vinner han også. Noe annet ville være en veritabel bombe. Større enn Isinbajevas fiasko i stav. (ANB)

Kommentarer til denne saken