Sprintkongen er innstilt på å løpe fort, og til og med kanskje sette banerekord. Da må han under 19,82 sekunder på 200-meteren.

Mye dreier seg om Bolt på Bislett for tredje året på rad. Showmannen, som også er den raskeste løperen på jorda, er innstilt på å gi Bislett-publikummet valuta for pengene også i år, og han sier klart at han skal under 20 sekunder for å være fornøyd. I regnværet for to år siden klarte han 19,86.

- Dette blir den første 200-meteren min i år, og jeg kan love deg og alle andre at jeg skal løpe så fort jeg kan. Jeg skal gi det beste jeg har i dette løpet. Det blir også den første 200-meteren min på ganske lang tid, så jeg må innrømme at jeg er litt spent på løpet, sier Usain Bolt til NTB.

Han trives på Bislett og legger ikke skjul på det. Publikum gjør at han klarer å ta fram sitt aller beste.

- Bislett er blant de beste banene jeg løper på. Atmosfæren er fantastisk, og banen gir meg energi. Det er derfor jeg kommer tilbake år etter år. Publikum gir meg også ekstra energi, sier han.

16 verdensmestere
Steinar Hoen har trommet sammen 16 verdensmestere til det årlige Diamond League-stevnet, men de 15 andre kommer i skyggen av Usain Bolt. Det er han som skaper showet og stemningen, og det er i første rekke han de 15.000 tilskuerne kommer for å oppleve.

At han møter det norske håpet Jaysuma Saidy Ndure er ikke akkurat noe minus, selv om nordmannens sjanser til å kunne slå Bolt er relativt små. En skikkelig duell kommer det til å bli i alle fall, og også for Ndure blir 200-meteren torsdag den første han løper i år.

- Jeg vet ikke om det er mulig å slå Bolt, men når vi møtes, prøver jeg alltid å løpere fortere enn ham, sier Jays.

Bislett-kvelden åpner med en rekke nasjonale øvelser, for det er viktig at også de nest beste får vist seg fram på norsk friidretts største festkveld.

Thorkildsen og Ingebrigtsen
De største norske trekkplastrene på Bislett blir uten tvil den doble OL-mesteren Andreas Thorkildsen og mellomdistanseløperen Henrik Ingebrigtsen. Thorkildsen slet i fjor og endte på en skuffende sjetteplass i OL. Han har også startet forsiktig i år, men oppnådde 84,64 i Florø sist lørdag, og det tyder på at han er på god vei tilbake til gamle, gode takter.

Han møter Tero Pitkämäki og OL-mesteren fra London i fjor, Keshorn Walcott, på Bislett. Det blir helt sikkert vanskeligst for Thorkildsen å kaste lenger enn finnen.

Henrik Ingebrigtsen skal forsøke seg på den norske rekorden på en engelsk mil. Han tror han kan slå sin egen rekord med inntil et par sekunder, selv om han også har snakket seg litt ned de siste dagene.

- Formen er god, og dersom alt klaffer, satser jeg på ny norsk rekord, sier Ingebrigtsen til NTB.

Høydekonkurransen for kvinner med Blanka Vlasic, Anna Tsjitsjerova og Tonje Angelsen blir også spennende, selv om den norske sølvvinneren fra EM i fjor må finne seg i å spille annenfiolin i dette selskapet.

Det blir også spennende å se hvordan Ezinne Okparaebo takler tåskaden og klarer seg på 100-meteren. Hun vant denne distansen på Bislett for ett år siden. (©NTB)