RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bolt slet seg til finaleplass


FINALE: Usain Bolt skal løpe finale på 100 meter i VM.
FINALE: Usain Bolt skal løpe finale på 100 meter i VM. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)
Trøblet ut fra start.

Usain Bolt lå et stykke bak i starten, men kom i kraftige klyv mot slutten og tok seieren i den første semifinalen på 100-meteren så vidt det var.

Den dobbelte OL-mesteren fra både Beijing i 2008 og London i 2012, som også skal forsvare VM-gull på 100 meter fra 2009 og 2013, er ikke på langt nær så suveren som han var i storhetstiden. D

I den første av tre semifinaler søndag slet han seg inn til 9,96, etter at han nærmest snublet ut av startblokken med et solid «feilskjær».

Det holdt likevel til seier i heatet noen millimeter foran canadieren Andre De Grasse. Begge fikk samme tid. Amerikaneren Trayvon Bromell løp inn til tredjeplass med 9,99. Han ble dømt foran den kinesiske hjemmefavoritten Blugtian Su, som også løp et hundredel på den riktige siden av 10-tallet.

Allerede i det andre heatet kom storfavoritt Justin Gatlin og knuste Bolt. Amerikaneren, som er dopingtatt to ganger, har vært den beste sprinteren i hele år. Han stormet inn til 9,77, uten å stå på for fullt på de siste meterne.

Det er helt klart at verdensmesteren fra 2005 skal bli vanskelig å slå i finalen i Fugleredet senere søndag kveld. Han hadde landsmannen Mike Rodgers noen meter bak seg med 9,86. Det var bare de to som løp under 10 sekunder i dette heatet.

De tidligere dopingtatte sprinterne Tyson Gay og Asafa Powell gikk direkte videre fra det tredje semifinaleheatet. Gay var raskest med 9,96, mens Powell løp inn et hundredel svakere. Tredjemann i heatet var franskmannen Jimmy Vicaut med 9,99. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere