*Nettavisen* Sport.

Bolt stormet inn til nytt gull

Foto: Anja Niedringhaus / AP / NTB scanpix

Mens Jaysuma Saidy Ndure ble sint etter sisteplassen i 200-meterfinalen.

17.08.13 19:26

MOSKVA (NTB): Den jamaicanske sprintkongen Usain Bolt fikk størst konkurranse fra landsmannen Warren Weir i 200-meterfinalen, men storfavoritten løp inn til årsbeste i verden og sikret nytt gull.

Han stormet inn til 19,66, men seieren kostet. Weir var ikke mer enn 13 hundredeler bak og satte personlig rekord med 19,79 sekunder. Bronsen gikk til amerikaneren Curtis Mitchell.

Jaysuma Saidy Ndure fikk det ikke til og endte på åttendeplassen med 20,37 sekunder. Han hadde en bra start, men ble for veik på oppløpssiden.

Ndure måtte stå over 100 meter tidligere i mesterskapet, og det var en stund tvil om han ville rekke 200-meteren. Men han tok seg til finalen med 20,44 i kvalifiseringen og 20,33 i semifinalen fredag.

Norge har en medaljesjanse igjen i VM. Det er på 1500 meter med Henrik Ingebrigtsen etter at også Andreas Thorkildsen mislyktes lørdag med en skuffende 7.-plass i spydfinalen.

Likte ikke spørsmålene
Jaysuma Saidy Ndure var altså sjanseløs og endte sist i finalen på 200-meteren. Etterpå likte han ikke spørsmålene fra norsk presse.

Han løp inn til 20,37 sekunder og ble som ventet utklasset av Usain Bolt. Jamaicaneren forsvarte gullet sitt fra Daegu for to år siden med 19,66 sekunder og årsbeste i verden.

Ndure fikk en bra start og løp brukbart gjennom svingen, men på oppløpssiden fikk han det ikke til og sakket akterut.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hvorfor løp du så dårlig?

- Synes du jeg løp dårlig? Hadde du vært med, ville jeg slått deg med 100 meter..., sa han til en av de norske pressefolkene.

- Men du kan ikke være fornøyd med dette?

- Jo, jeg er veldig fornøyd. Jeg er stolt og takknemlig overfor støtteapparatet, som ordnet det slik at jeg fikk løpt i VM. Hadde jeg ikke vært fornøyd, ville jeg vært gal i hodet, sa Ndure til NTB.

Så stormet han videre i intervjusonen.

Problemer
Jaysuma Saidy Ndure fikk problemer allerede før VM startet. På den siste treningen før 100-meteren fikk han en blokkering i lårmuskelen, som gjorde at det ikke ble noen 100-meterstart på ham. Da var Ndure langt nede, men han kom seg raskt og var i sitt vanlige gode humør før 200-meteren.

- Med de problemene Jays har hatt, synes jeg det er en god prestasjon av ham å løpe seg fram til denne 200 meter-finalen, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB etter lørdagens finale.

- Det var aldri tvil om at Ndure skulle løpe 200-meteren, og jeg synes han fortjener ros for å ha gjort gode løp fram til finalen, sa Nilsen.

Ut fra det som har skjedd både på Lusjniki stadion i forbindelse med VM, og det som har skjedd før i år, var det ikke overraskende at Ndure skulle ende sist i finalen. Han har 20,12 som årsbeste i litt for mye medvind, mens han måtte vært godt under 20 for å ha hevdet seg i VM.

NM neste
Nå er det NM som blir det neste for Ndure. Der skal han løpe både 100 og 200 meter, og nok en gang kommer han til å jakte på kongepokalen. Den har han vunnet tre ganger siden 2007, og han fikk den i Kristiansand i fjor.

I år kommer han til å få tøff konkurranse fra Henrik Ingebrigtsen, som løper VM-finalen på 1500 meter søndag. Han blir det siste medaljehåpet Norge har i VM.

Før avslutningsdagen på Lusjniki stadion er sjuendeplassen til Andreas Thorkildsen beste norske VM-prestasjon, og det er skuffende. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag