RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bolt vil overgå seg selv

Foto: VALERY HACHE (Afp)
Sprintkongen Usain Bolt legger lista høyt foran sommerens OL i London.

Oslo (ANB): Jamaicaneren forbereder seg nå til sine tredje olympiske leker, og er i sin beste alder. Mesterskapet går noen dager før han fyller 26.

- Dette blir de aller største olympiske lekene i hele mitt liv, forsikrer Bolt, og legger ikke skjul på at ambisjonsnivået blir deretter.

Bedre enn Beijing
- Jeg er veldig fokusert på denne oppgaven, og tar mål av meg til å overgå mine prestasjoner i Beijing for fire år siden, proklamerer han offensivt overfor Jamaica-avisa The Gleaner.

Og det sier ikke lite. I de forrige lekene ble det tre gull og like mange verdensrekorder – 9,69 på 100 meter, 19,30 på 200 meter og 37,10 på 4x100 meter stafett. Senere har han forbedret alle – til henholdsvis 9,58 og 19,19 under Berlin-VM året etter, samt 37,04 på stafetten under VM i Daegu i høst.

Usain Bolt viste tidlig sitt høyst uvanlige sprinttalent. Han ble juniorverdensmester på 200 meter i 2002, knapt 16 år gammel, og gjentok bedriften under ungdoms-VM året etter. I 2004 ble han den første junioren i verden som løp distansen under 20 sekunder (19,93). Det brakte 18-åringen til OL i Aten, men der slet han med en skade og ble utslått i forsøket.

Vil tøye egne grenser
Fire år senere tok han til de grader sitt monn igjen med sine uforglemmelige sprintoppvisninger i «Fugleredet». Nå akter han ikke bare å forsvare titlene, men også gjøre det med stil.

Han ønsker rett og slett å bruke den spesielle anledningen til å tøye sine egne grenser.

- Jeg jobber seriøst med dette for øyet, og med Guds vilje og været på min side skal det være mulig, sier verdens raskeste mann, som foreløpig kan skilte med fem VM-titler, i tillegg til de tre olympiske triumfene i Beijing.

Og i øyeblikket ser alt svært lovende ut. Høstens grunntrening har gått 100 prosent etter planen.

Ryggplagene er historie
- For første gang på flere år har jeg fått gjennomført denne viktige treningsperioden på optimalt nivå, lyder hans gladmelding – som er tilsvarende dårlige nyheter for hans konkurrenter.

Framfor alt har styrketreningen gått usedvanlig bra. Han har også lagt inn mye forebyggende trening for å unngå mer trøbbel med ryggen, noe som har plaget ham en del de siste årene. Nå forsikrer han at dette ikke vil bli noe problem i OL-sesongen.

- Å være skadefri og i så god form er nøkkelen for meg. Klarer jeg å starte sesongen i best mulige form, betyr det at jeg kan pushe meg selv og jobbe ekstra hardt utover i sesongen, sier Usain Bolt, svært godt fornøyd med prosessen foran OL-sesongen.

Det han håper skal bli hans livs beste. Da har du lagt lista! (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere