*Nettavisen* Sport.

Bolt vil være konge i fire år til

Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix

Verdens raskeste mann vil skrive historie.

Usain Bolt satser på å dominere sprinten de neste fire årene, slik at han kan gi seg etter Rio-OL med totalt seks OL-gull i samlingen.

Han har fire individuelle gullmedaljer allerede etter at han tok klare seirer på begge sprintdistansene både i Beijing og London. I VM har han tre gull. Der snublet han på 100 meteren i Daegu for to år siden. Bolt tjuvstartet og ga med det gullet til treningskameraten Yohann Blake.

- Jeg ser for meg selv fire år til på topplanet innen idretten. I de årene må jeg gjøre det som er nødvendig for å kunne dominere de øvelsene jeg stiller opp i, sier Usain Bolt.

26-åringen er på plass i Roma, der han løper Diamond League kommende torsdag.

Deretter tar han turen til Oslo og Bislett. På Bislett neste torsdag skal han møte, blant andre, Jaysuma Saidy Ndure på 200 meter.

Stort mål
Men Bolt tenker ikke så mye på de kommende stevnene i Diamond League. Han ser lenger fram i tid og han ser mot større stevner.

- Jeg skal være med i et OL til før jeg gir meg, og i Rio de Janeiro skal jeg gjøre noe ingen har gjort før meg. Jeg skal vinne to gullmedaljer på 100 og 200 meter for tredje gang på rad i OL-sammenheng. Det er det store målet mitt, og det er det jeg forbereder meg til, sier Bolt.

Han har slitt litt med en liten strekk for forsesongen i år. Derfor har han ikke konkurrert så mye, og han har heller ikke fått til noen topptider å slå i bordet med. På 100 meteren har han temmelig ordinære 10,09, men det kan fort forandre seg nå.

Dessuten skal ikke Bolt være i toppform før i august, for det er i VM i Moskva han skal gjøre 2013-sesongen til suksess.

På hogget
Bolt sier han er på hogget før Golden Gala i Roma, der han møter både Justin Gatlin og tidligere verdensmester Kin Collins på 100 meteren. At Ndure også er med i dette feltet bryr han seg vel knapt om, og det er ikke ventet at det norske sprinthåpet skal kunne ta opp kampen mot de beste i verden.

- Jeg ser virkelig fram til 100 meteren i Roma, og i og med at jeg har dominert sprintdistansene de siste årene, så kommer jeg ikke til å ta lett på det løpet.

- Jeg kommer til å gi det jeg har. Det er helt klart at jeg satser på å utvikle sprinten i hvert eneste løp jeg stiller opp i. Det kommer jeg til å fortsette med til etter OL i Rio, men da er det også slutt, sier Usain Bolt, som snart er på vei til Bislett Games og Oslo. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag