RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bolthof - Vålerengas Banks

Foto: Morten Holm/Scanpix
Sist oppdatert:
ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): I et klassisk naboderby var Øyvind Bolthof mannen som sørget for poeng til Oslos fotballstolthet. Redningen på Arilds Sundgots avslutning ga assosiasjoner til Gordon Banks og VM 1970.

Spillerbørs og kampfakta

LILLESTRØM - VÅLERENGA 0-0: Bolthof er ikke bare blitt levnet heder og ære for sin innsats i Vålerenga-trøya de siste kampene. Etter å ha holdt nullen mot erkefienden Lillestrøm er det imidlertid liten tvil om at popularitetsbarometeret på Oslos østkant er kraftig forbedret.

Knalltreff

Muligens er det en smule overdrevet å sammenligne Arild Sundgot med Pele, det innrømmes, men likevel: Headingen fra Lillestrøm-spissen etter 68 minutters spill medførte en redning i god, gammel Gordon Banks-stil. En Sundgot i fart fikk knalltreff med pannebrasken fra fem meters hold, men en reaksjonssterk Bolthof fikk kastet seg til sin høyre og slått vekk lærkula. Fantastisk!

- Jeg er i god balanse, og får slått ballen vekk fra det farlige området, sier en beskjeden Øyvind Bolthof til TV 2 Nettavisen. Det burde han ikke være – hadde han sett ansiktet til Arild Sundgot etter kampen hadde han skjønt hvilken mesterredning han hadde foretatt.

Og det stoppet ikke der.

Minuttet etterpå slår Pål Strand en alltid farlig Lillestrøm-corner, Sundgot rager høyest blant tre Lillestrøm-spillere, men fra en meters hold parerer Vålerengas førstekeeper headingen. Bjarmanns retur tar han i fast grep.

- Jeg kan ikke forstå det, sukker en særdeles oppgitt Sundgot. - Jeg trodde ballen var inne. Alt jeg hadde å gjøre var å stusse inn ballen.

Men også der var Botholf, som fikk en fin oppreisning etter to mindre heldige kamper mot Skeid og Odd.

- Er det ikke en keepers jobb å holde nullen da? smiler en mellomfornøyd Kjetil Rekdal etter det ene poenget på Åråsen, før han skynder seg å skryte seg av Norges kanskje beste keeper på strek.

- En fin revansje etter de to siste kampene, påpeker VIF-sjefen, som sa seg rimelig fornøyd med det ene poenget på Åråsen. Og det bør han, for det er liten tvil om hvem som burde ha dratt dette i land.

Klassisk nabooppgjør

Kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga hadde alt som et hatoppgjør mellom to av Norges mest populære lag skal by på; taklinger, dramatikk, skudd i treverket, redning på strek, kort i hopetall og, selvfølgelig, en utvisning.

Riktignok var førsteomgangen et eneste langt gjesp, men etter sidebyttet klarte Lillestrøm å senke skuldrene som før pausen hadde vært i tverrliggerhøyde. Anført av arbeidsjernet Espen Søgård kjempet hjemmelaget til seg et overtak som burde ha gitt hjemmelaget tre poeng, men en strålende Bolthof sørget for poengdeling. Ei heller da David Hanssen fikk en noe kontroversiell marsjordre etter sitt andre gule for dagen (først for munnbruk, deretter da han hektet Pål Strand ti minutter før slutt) klarte Kanarifuglene å senke det nedrykkstruede Oslo-laget.

- Nei, dette kan vi ikke være fornøyd med, sier Søgård til TV 2 Nettavisen. – Dette er helt klart et lag vi skal slå.

Også Arild Sundgot sukket oppgitt etter poengdelingen.

Ingen medaljestrid

- Det var svakt av oss ikke å vinne, mente Lillestrøm-spissen. – Nå må vi bare innse at medaljesjansene røyk.

Fem poeng er det nå fra Lillestrøm opp til Odd på bronseplass, mens Vålerenga ser mer nedover. 0-0 på Åråsen innebærer at Vålerenga ligger poenget foran Tromsø på kvalifiseringsplass.

- Tre seire til bør holde for å klare plassen. Det skal vi klare. I dag hadde vi en benk fullt med juniorspillere, om to uker får vi tilbake 6-7 mann til. Det skal hjelpe godt, mener Kjetil Rekdal.

Det er bare et lite problem. Med Hanssens utvisning og Rekdals gule er begge suspendert neste kamp. Akkurat det er ingen fordel for et Vålerenga i poengnød.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere