*Nettavisen* Sport.

Bolton kastet bort sjansen

Sam Allardyces menn tapte terreng i kampen om 3.plassen da de sløste med sjansene hjemme mot Manchester City.

13.01.07 19:15

BOLTON-MANCHESTER CITY 0-0: Bolton, som kanskje har vært sesongens store overraskelse i Premier League, er nå fire poeng bak Liverpool på 3. plass. Og hadde eks-Liverpool-spissene Nicolas Anelka og El-hadji Diouf hatt vanlig presisjon i avslutningene, ville de kun vært ett bak.

Men kanskje skal Bolton være glad det ble ett poeng. For gjestene City hadde kanskje den største sjansen av dem alle.

Bartons miss

Etter 69 minutter kunne nemlig Citys midtbanemotor Joey Barton ganske enkelt gjøre 1-0 for de lyseblå, men fra kort hold klarte han utrolig nok å sette ballen i nettveggen.

- Der var vi heldige. Vi presterte bare på det jevne i dag og hadde Barton scoret der tror jeg vi ville ha tapt, sa Bolton-manager Sam Allardyce til Sky Sports etter kampen.

Det kunne gitt City lagets fjerde seier på rad, men manager Stuart Pearce er nok likevel godt fornøyd med ett poeng mot hjemmesterke Bolton.

Boltons største sjanser kom ved Anelka (skudd i det 76. minutt som ble flott reddet av City-keeper Weaver) og ved Kevin Davies, som like før pause nikket utenfor fra fem meter etter et flott innlegg fra Idan Tal. Eller sble det delt ut en del gule kort i kampen, og ingen er vel overrasket over at Barton var én av spillerne som fikk ett. Så langt i år har hissigproppen fått fem gule og ett rødt kort.

God Richards

Citys supertalent Micah Richards (18) var tilbake i startoppstillingen og viste hvorfor han er aktuell for både Chelsea og andre toppklubber. Ved flere anledninger tok han seg av både Anelka og Diouf, og slo dem både på fart og styrke.

Etter halvtimens spill sto Boltons superveteran Gary Speed klar til å nikke inn 1-0, men Richards rakk å klarere akkurat tidsnok.

Det spørs om Richards ikke spiller i en anne trøye enn Citys lyseblå neste sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.