Enkelte klubber i både utlandet og hjemme i Norge har i sommer måttet tåle kritikk for å hente inn i overkant mange spillere.

I Premier League har for eksempel nykommerne Aston Villa og Norwich fått inn et tosifret antall nye fjes i rekkene på elite- og U23-lagene sine siden forrige sesong. Medregnet flere lån fra sist sesong som ble gjort til permanente overganger i sommer, endte også Wolverhampton med flere enn ti nye på lønningslista.

Her hjemme har spesielt nedrykksplasserte Sarpsborg 08 og Strømsgodset gjort seg bemerket med mange overganger. Ni spillere har kommet inn til hver av de to eliteserieklubbene, deriblant også en byttehandel dem imellom.

Ni inn

Ingen av klubbene som nevnes over kommer likevel opp mot det League One-klubben Bolton foretok seg bare i løpet av mandagen.

Det økonomisk kriserammede, men nylig bergede, nedrykkslaget fra Championship i vår hentet inn hele ni spillerforsterkninger på «Deadline Day» for nivå tre i England.

Manager Keith Hill, som for øvrig også er ansatt i løpet av den siste uka, fikk blant annet signaturene til flere rutinerte spillere med Premier League-erfaring.

Både spissen Daryl Murphy (36) og den defensive midtbanespilleren Liam Bridcutt (30) ankom fra Nottingham Forest. Førstnevnte skrev under for Bolton ut sesongen, etter å ha blitt enig med Forest om å avslutte kontrakten der, mens Bridcutt kom på lån fram til januar.

Andre småkjente navn som spissen Chris O'Grady (33) og kantspilleren Will Buckley (29) signerte også på avtaler på henholdsvis en sesong og et halvt år. Buckley var egentlig en av spillerne som ble frigitt fra Bolton i vår, men er nå hentet tilbake.

Kantspiller Ali Crawford (28), samt backene Joe Bunney (25) og Josh Emmanuel (22) ble lagt til i spillerstallen etter å ha blitt frigitt av tidligere arbeidsgivere, mens midtstopper Jake Wright (33) og høyrevingen Thibaud Verlinden (20) ankom på lån fra Sheffield United og Stoke henholdsvis.

Lang vei opp

De ni siste spillerovergangene kommer på toppen av den nylige ansettelsen av manager Hill og assistenten David Flitcroft, samt resigneringen av midtstopperen Jack Hobbs (31) for få dager siden.

Det gjenstår å se om dette lappeteppet av ny arbeidskraft kan redde Bolton fra flere degraderinger i det engelske ligasystemet.

Selskapet Football Ventures overtok eierskapet i Bolton Wanderers onsdag i forrige uke, og sikret med det klubbens videre liv i ligasystemet de har tilhørt i 133 år.

På bakgrunn av de siste sesongenes store økonomiske problemer måtte klubben starte sesongen i League One med hele tolv minuspoeng.

Etter fem kamper står den lite overraskende tabelljumboen med én uavgjort og fire tap, uten å ha scoret et eneste mål. De tre siste ligakampene Bolton har spilt har i tur og orden endt med 0-5-tap for Tranmere, Ipswich og Gillingham.