*Nettavisen* Sport.

Boly utvist da Manchester City vant enkelt

RØDT: Wolves' Willy Boly fikk direkte rødt kort etter en takling på Bernardo Silva (sittende). Foto: Carl Recine (Reuters)

Wolverhampton-spilleren gjorde oppgaven nærmest umulig da han ble utvist etter 19 minutter på stillingen 0-1.

14.01.19 23:13

MANCHESTER CITY- WOLVERHAMPTON 3-0:

City var storfavoritt i oppgjøret og tok ledelsen allerede etter 10 minutter da Gabriel Jesus avsluttet en angrep satt opp av Aymeric Laporte og Leroy Sané.

Ni minutter senere kastet Willy Boly seg inn i en takling. 27-åringen traff deler av ballen, men taklet samtidig med strak fot over bakken og feide inn i ankelen til Bernardo Silva.

Det gjorde at franskmannen fikk marsordre og nærmest begravet Wolves' håp om poeng mot Pep Guardiolas mannskap.

- Det så fryktelig ut. Det viser hvor modige angrepsspillere er når de foran forsvarsspillerne. Heldigvis er han OK og han vil se etter flere mål, sa tidligere Manchester City-spiller Paul Lake i BBC sitt direktestudio underveis i kampen.

Også Svein-Erik Edvartsen konkluderte med at Bolys takling kvalifiserte til utvisning:

Dermed var det aldri noen tvil om hvor seieren ville havne, og City kunne scoret flere mål enn de tre som havnet i nettet bak Rui Patricio.

- Når de blir redusert til 10 mann, får man det alltid litt enklere. Men honnør til Wolverhampton, de ga alt de hadde. Vi var gode som fikk satt inn tre mål, sier City-back Kyle Walker til Sky Sports.

Dobbel Jesus

Håpet til Wolves ble enda mindre da Jesus satte inn sitt andre etter 39 minutter da han doblet på straffespark. I sekundene i forkant hadde Raheem Sterling danset inne i Wolves' sekstenmeter, før han ble lagt i bakken av Ryan Bennett.

Les også: Avslører Fergusons rolle under Solskjærs ledelse

Den andre omgangen ble preget av at City-spillerne hadde full kontroll uten å måtte anstrenge seg alt for mye, mens Wolves-spillerne ble løpende mye i mellom med en færre spiller på banen.

Guardiola benyttet muligheten til å gi Kevin de Bruyne ytterligere kamptrening etter at belgieren kom inn da 61 minutter var passert, og kun 17 minutter senere var han siste City-spiller på ballen før den gikk i mål.

Ilkay Gündogan slo en kort corner til midtbaneeleganten, som svingte ballen inn foran mål.

Der var Conor Coady både uheldig og udyktig da han forlenget kula inn i eget mål til 0-3.

Opp i ryggen på Liverpool

De tre poengene betyr at Manchester City igjen er oppe i ryggen på serieleder Liverpool etter at 22 serierunder er spilt.

De lyseblå fra Manchester har 53 poeng, og er igjen fire poeng bak Merseyside-klubben.

3-0-seieren mandag betyr imidlertid at City nå har scoret 59 mål, og de har nå bedre målforskjell enn Jürgen Klopps lag, noe som kan bli avgjørende om lagene ender på lik poengsum ved sesongslutt.

Serietoeren møter managerløse Huddersfield neste søndag, mens Liverpool tar imot Crystal Palace hjemme.

Wolverhampton må på sin side klare seg uten Boly i tre kamper, og laget ligger på 11.-plass på tabellen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag