Gå til sidens hovedinnhold

Bom, bom, bom

Norsk skiskyting ned på jorden med et brak søndag.

Takket være Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Alexander Os har norsk skiskyting hatt en glimrende sesongstart. Hegle Svendsen står jo alene med tre seirer og pallplasser i alle fem individuelle renn han har stilt til start i.

Søndagens stafett ble imidlertid en real tankevekker for det norske laget.

Ole Einar Bjørndalen sto riktignok over, men verken Alexander Os, Stian Eckhoff, Halvard Hanevold eller Emil Hegle Svendsen leverte noe over pari. Heller under.

Elendig skyting
Til slutt ble det en 4. plass. Hele 3,20 minutter bak suverene Russland. Ekstra ille var det at INGEN av nordmennene klarte å skye fullt hus en eneste gang. Alle måtte ta i bruk ekstraskudd - eller gå strafferunder.

Se her for hele resultatlista (ekstern lenke).

Det gikk galt allerede fra start av.

Alexander Os måtte bruke samtlige seks ekstraskudd for å få ned de totalt ti blinkene, men slapp i alle fall unna strafferunde. Det gjorde ikke Stian Eckhoff på 2. etappe. Han skjøt på seg en strafferunde på liggende, og måtte bruke samtlige ekstraskudd på stående.

For dem som måtte lure - stafetten var allerede ødelagt for Norge. Da Eckhoff vekslet med Halvard Hanevold lå Norge helt nede på 11. plass - 1,46 bak russerne.

Hanevold kom seg gjennom med kun å bruke ett ekstraskudd på hver skyting, og da Hegle Svendsen kun brukte ett ekstraskudd på liggende på siste etappe, så skjøt faktisk Norge om 3. plassen på stående.

Det gikk imidlertid dårlig.

Supersvendsen var alt annet enn super, og skjøt på seg en strafferunde.

Totalt brukte nordmennene 56 skudd på å felle 38 av de 40 blinkene de skulle treffe.

Les også:Slik ble han Supersvendsen

Suveren seier
Russland vant klart. De var 1,48 foran Østerrike og 2,38 foran Ukraina, og Norge stiller som alt annet enn favoritter i VM-stafetten i Pyeongchang senere i vinter. Det er tre år siden Norge sist vant en VM-stafett, og før det var det en evighet siden forrige seier.

Basert på søndagens innsats vil Norge slite også i Pyeongchang.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden