RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombarderes med SMS-flørt

Sist oppdatert:
BERGEN (TV 2 Nettavisen): Johan Thorbjørnsen er hele Bergens nye keeperhelt. Det har også byens jenter fått med seg - og bombarderer sisteskansen med heftige SMS-flørt.

Thorbjørnsen fikk sin debut i Brann-buret i mandagens kamp mot Molde da førstekeeper Håkon Opdal måtte kaste inn håndkleet på grunn av sykdom.

Og 21-åringen kunne knapt nok fått en bedre debut. Han holdt både nullen og nervene under kontroll, noe som fikk Branns trener Mons Ivar Mjelde til å trekke frem store ord etter pangdebuten.

- Han ble på mange måter en matchvinner for oss. Johan leverte over forventning. Jeg kan ikke si annet enn jeg ble imponert, sa Mjelde til TV 2 Nettavisen etter at Thorbjørnsens debut hadde endt med null baklengs og 2-0-seier til Brann.

SMS-flørt
Nå er keepertalentet blitt nybakt kjendis i fotballgale Bergen. I går prydet han førstesidene i byens lokalaviser, og all oppmerksomheten fikk fort jentene til å vise interesse.

Telefonen har nærmest ikke stått stille i dagene etter Thorbjørnsens fenomenale debut.

- Ja, det har vært noen tekstmeldinger fra jenter også, med et litt annet innhold. Men jeg svarer dem ikke. Når jeg ikke har fått en tekstmelding fra dem før, så er de vel bare lykkejegere, sier den single keeperen til BA.

Overfor TV 2 Nettavisen røper Thorbjørnsen at han lover å holde beina godt plantet på jorden til tross for alt oppstyret.

- Jeg spiller jo ikke neste kamp så lenge Opdal blir skadefri. Spillere på benken får ikke den samme oppmerksomheten, sier han.

Satser fremover
Thorbjørnsen varsler imidlertid at Brann-fansen kan få mye glede av hans keeperspill de neste sesongene.

- Målet mitt er å spille mest mulig i eliteserien de neste sesongene. Men denne sesongen forholder jeg meg til at Håkon Opdal er førstevalget. Jeg må bare fokusere på tingene jeg skal gjøre på trening, og være klar til kamp igjen om Opdal blir skadet, konstaterer han.

- Men får jeg sjansen igjen, er jeg klar for å spille i eliteserien igjen, påpeker keeperen.

Han mener imidlertid at han trenger flere år på å utvikle seg til å bli bedre.

- Jeg er bare 21 år, og mangler både rutine og erfaring. Først om noen år, kan jeg ha fått dette, og da vil jeg også være en bedre keeper. Jeg tror nok at den beste alderen for en keeper ikke kommer før du er opp mot 30 år, mener Thorbjørnsen.

Thorstvedt uenig
Keeper-legenden Erik Thorstvedt er imidlertid uenig med Branns nye helt.

- En keeper kan være i verdensklasse både når han er 21 og 39. Se bare på lag som Liverpool og Real Madrid, som begge har unge keepere i verdensklasse på laget, sier han.


Før han benytter anledningen til å rose Mons Ivar Mjelde for at han har valgt å satse på to unge «burvoktere».

- Brann tør å satse, og det er veldig bra. Jeg tror ikke de tar en sjanse med å ha keepere på 21 og 23 år i stallen. Snarere tvert i mot - i løpet av en sesong vil disse bare bli bedre og bedre, fastslår han.

Mons Ivar Mjelde fastholder at Håkon Opdal er førstevalget.

- Håkon var matchvinner for oss i flere kamper i fjor. Han er en kjempekeeper, og vårt førstevalg så lenge han ikke er syk eller skadet. Men det er betryggende å konstatere at vi har en svært solid backup, konstaterer Branns trener.

Avviser keeperproblem
- Hva sier du til dem som hevder keeperplassen kan bli Branns problem denne sesongen?

- Da sier jeg at de ikke har sett dem i aksjon nok på trening og kamper i vinter. Vi er svært komfortable med de keeperene vi har, svarer han.

Heller ikke Erik Thorstvedt mener keeperplassen er Branns svakeste punkt denne sesongen.

- Brann er gode nok til medalje uansett de. Det jeg har sett av Opdal i år, har vist meg at han er veldig god. Den største utfordringen hans blir å takle presset, og ikke bry seg for mye om omgivelsene. Å være keeper for Brann må være byens vanskeligste jobb, slår den tidligere keeperen med 97 landskamper for Norge bestemt fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere