Det ble varslet serbisk krig før kampen mot Norge onsdag kveld, men det var en forholdsvis velspilt kamp vi ble vitne til i håndball-VM i Kroatia. Norge var så godt som klare for mellomspillet allerede før kampen, i motsetning til et serbisk lag som hadde kniven på strupen etter tap for Danmark og Brasil.

Kampen ble nervepirrende fra start til slutt, og det var Erlends Mamelund som ble den store ulykkesfuglen da han sentret ballen ut til innkast til serberne med fem sekunder igjen å spille - på stillingen 26-27.

Dermed mister Norge to viktige poeng som de kunne fått med seg til det kommende mellomspillet.

- Vi har en gigantisk mulighet til utligning på slutten, men vi ødelegger den. Det er min skyld, sier en skuffet Mamelund til TV 2.

Etter kampen var en av hovedaktørene i kveld, Jonny Jensen, svært misfornøyd med lagets prestasjoner. Jensen ble slått ned av Alem Toskics albue i kampens hete, men ville heller snakke om den dårlige uttellingen på de norske sjansene.

- Bør klare å kaste en ball
- Vi bommer altfor mange skudd, sier forsvarsspilleren etter kampen.

- Når vi ikke klarer å sette 100%-sjanser i målet blir det vanskelig å vinne håndballkamper. Man bør klare å kaste en ball når vi er i overtall, fortsetter han skuffet.

Norges bestemann, Frank Løke, er mer positiv enn lagkameraten, men innrømmer at sjanseuttellingen er for dårlig.

- Innsatsen og tælen er der, mener han.

- Vi kjemper i alle fall, det som er i dag er at vi ikke klarer å sette sjansene.

Feilaktig scoring
Det var et skjerpet serbisk lag som entret banen. Norge hang etter i store deler av første omgang, og lå allerede etter åtte minutter under med 1-5. Fem minutter før pause var serberne fortsatt fire mål bak, men en fin sluttspurt tok Norge inn i kampen igjen.

Serbia fikk imidlertid feilaktig godkjent en scoring rett før pausesignalet gikk, da Marko Vujin scoret på et frikast uten at lagkameratene hadde fjernet seg fra nimeteren.

Men det norske laget lot ikke dette påvirke opphentingen, og tre og et halvt minutt av den andre omgangen var Norge i ledelsen for første gang i kampen.

«Løp, løp, løp!» ropte Robert Hedin da Serbia tok timeout på stillingen 16-14 til Norge. Landslagssjefen hadde Danmarks opphenting mot det samme serbiske laget friskt i minne, men det virket ikke som om nordmennene oppfattet beskjeden.

Jensen slått ned
Serbia overtok kampen, og Norge ble hengende bak. Og så startet den serbiske krigen.

Alem Toskic plantet albuen i ansiktet på Jonny Jensen, men fikk ikke det røde kortet han fortjente. De siste minuttene ble nervepirrende, med Norge som jagde en utligning.

Men laget fra Øst-Europa holdt stand - gang på gang banket Marko Vujin inn ballen bak Steinar Ege med sine knallharde skudd.

Med to minutter igjen reduserte Håvard Tveten til 26-27 på straffekast - Norges første straffemål i kampen. Og det ble også det siste målet i kampen.

Med åtte sekunder igjen hadde Norge ballen i angrep, men Mamelunds sentring havnet utenfor rekkevidde for lagkameratene - og dermed kunne serberne juble for seieren.

Nå venter Danmark i neste VM-kamp på torsdag, der Norge bør få med seg to poeng med tanke på mulighetene for avansement fra mellomspillet i Kroatia.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).