*Nettavisen* Sport.

Bommet på takling – jublet

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

De små gledene blir fort veldig store når man går skadet i åtte måneder.

29.01.08 13:54

For Mattias Andersson (26) har det endret hans perspektiv at han stirret slutten på sin egen fotballkarriere i hvitøyet.

- Det har vært veldig tøft og slitsomt. Og ensomt! Jeg har trent veldig mye for meg selv, og det er jeg ikke vant til. I oktober var jeg nesten fullt restituert, og så ble jeg skadet igjen, sier Strømsgodset-spissen til Nettavisen.

Tilbake i Spania
Mandag fullførte han sin første økt med ball siden han ødela korsbåndet mot Rosenborg den 13. mai i fjor. Det er derfor ikke rart at den positive testen på La Manga gjorde svensken opprømt.

- Det første jeg gjorde var å gå rett inn i en takling. Jeg bommet, men jeg nøt det. Nå er jeg i gang igjen, og jeg trenger ikke å holde noe tilbake, sier han fornøyd.

Selv om kneet nå er leget, har skaden satt sine spor utenfor banen.

- Har du gjort deg noen tanker om livet etter fotballen?

- Ja, jeg har gjort det. Det kommer vel frem med tiden. Akkurat nå har jeg ingen ting å falle tilbake på, men vi får se hva det blir til med studier etter hvert.

- Fryktet du noen gang for fotballkarrieren?

- Ja, det har jeg vel også gjort. Jeg tenkte en del da jeg ble skadet igjen for andre gang. Hadde jeg ikke blitt like god som før, måtte jeg jo ha sluttet. Og hva skulle jeg gjort da?

(Saken fortsetter nedenfor videovinduet)

208722

Gleder seg over Deila
Det trenger han heldigvis ikke å tenke mer på nå. I stedet kan han gå rundt å glede seg til en ny sesong, denne gang under ledelse av tidligere lagkamerat Ronny Deila.

- Ronny er en rolig og sosial person. Han er et svært behagelig menneske, så jeg synes dette er det beste som kunne ha skjedd i klubben. Jeg har selv spilt med ham i to år, og det er vanskelig å tenke seg at det skulle komme inn noen helt andre utenfra, med tanke på spillerne og spillesystemet vi har, mener Andersson.

- Og nå rekker du seriestarten også?

- Det er helt klart planen. Hvis jeg ikke blir skadet på nytt, så rekker jeg vel den ...

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag