Gå til sidens hovedinnhold

Bomskudd for skiskytterne

De norske skiskytterjentene ble til slutt nummer fire på onsdagens stafett i Oberhof.

Tora Berger åpnet for Norge i onsdagens skiskytterstafett i Oberhof, og vekslet på førsteplass etter null bom og to ekstraskudd på sine skytinger.

Andreetappen ble ikke fullt så hyggelig.

Ann Kristin Flatland måtte gå to strafferunder etter en miserabel stående skyting. Flatland brukte opp alle ekstraskuddene og måtte likevel gå de tunge rundene. På andre veksling var Norge nummer åtte.

På den tredje etappen ble i hvert fall skytingen bedre, og Gunn Margit Andreassen slapp unna strafferunder på sine to skytinger og Norge klatret til en femteplass. Avstanden opp til ledende Frankrike virket imidlertid alt for stor, nesten tre minutter.

Likevel øynet Norge en plass på pallen etter den åttende og siste skytingen. Konkurrentene sviktet, mens Linda Grubben gjorde jobben sin i sporet og foran blinkene. Dessverre var ikke det sene comebacket nok. Norge ble nummer fire, drøye minuttet bak de franske jentene.

- Det er helt greit med en fjerdeplass i dag, og avstanden opp var heller ikke den verste. Vi sikter naturligvis mot topp tre, men fjerdeplass i dag var godkjent, sier dametrener Audun Svartdal til Nettavisen.

Treneren trekker frem Tora Bergers innsats i Oberhof.

- Nå handler stafett bestandig om laget, men Toras etappe var veldig positiv - vi ledet jo når hun vekslet, sier Svartdal.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her