Gå til sidens hovedinnhold

Bomtur for Kone

Yssouf Kone ønsker ikke å spille mer for Burkina Faso så lenge Didier Notheaux er sjef. Les den utrolige historien her!

TRONDHEIM (Nettavisen): Nettavisen skrev om Youssef Kones tunge valg om å droppe Rosenborgs cupkamp for å tjene landet i hjemmemøtet mot Tanzania under kvalifiseringen til Afrika-mesterskapet.

Les den saken her

- Ja, det var en feil avgjørelse. Slik er livet, innrømmer han.

For det gikk ikke helt som det skulle, verken for Yssouf Kone eller Burkina Faso denne kvelden. For det første tapte de kampen 0-1, for det andre spilte ikke RBK-spissen ett minutt i oppgjøret han reiste i timevis for å rekke.

Faktisk var 25-åringen på plass allerede dagen etter at RBK spilte 1-1 mot Fredrikstad, for å delta på den fem dager lange landslagssamlingen.

Isfront med trener
- Jeg var inne på laget fredag. Da hadde vi den siste treningen før kamp. Men på spillermøtet seks timer før kampstart, var plutselig ikke navnet mitt på lista over de som skulle starte. Jeg skjønte ingen ting og ville ikke snakke med treneren etterpå heller, forteller han til Nettavisen.

Og treneren er franske Didier Notheaux, som deler ansvaret sammen med Sidiki Diarra. Notheaux har både vært spiller og trener i en rekke franske klubber, og trente også Burkina Faso i perioden 1998-99.

Nå spøker det for Yssouf Kones fremtidige landslagskarriere. I hvert fall mens franskmannen fortsatt er ved roret.

- Jeg snakket med fotballpresidenten om det etter kampen. Jeg tror ikke jeg kommer til å spille for dem igjen, i hvert fall ikke før de bytter trener, sier Kone, som selv nærmest ble tryglet om å komme hjem til oppgjøret.

- Flere bytter
Det er ikke lenge siden det afrikanske landet byttet trener forrige gang. Idrissa Traoré fikk sparken i midten av april, etter ett år i sjefsstolen. Fordi laget lå dårlig an i sin kvalifiseringsgruppe.

Men etter tap mot både Mosambik (1-3) og Tanzania sist, står landet nå helt uten sjanse til å kvalifisere seg for mesterskapet.

- Vi gjorde flere bytter i timene før kampstart, jeg skjønner ikke hvorfor, sukker Kone og fastholder at den siste kvalikkampen mot Senegal i september, skjer uten hans hjelp.

For angriperen føles det ekstra ille ettersom han hadde startet cupkampen mot KIL/Hemne, dersom han ikke hadde dratt hjem.

Mjølkeruta hjem
I stedet fikk han en utmattende oppladning til Rosenborgs kamp mot Odd Grenland i Skien.

- Jeg fløy åtte timer fra Burkina Faso til Paris. Så fløy jeg to nye til Oslo, tok tog til Larvik og buss til Skien, forklarer han.

- Og da du fikk din store sjanse, bommet du?

- Ja, jeg vet. Jeg fatter ikke hvordan jeg kunne misse der. Jeg var helt sikker på å score.

- Men Didier Ya Konan benyttet sjansen (spilte spiss mot KIL/Hemne i cupen) godt mens du var borte?

- Det var helt fantastisk! Tre mål! Jeg så det på nettet da jeg kom hjem igjen, sier han med et stort smil.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren