*Nettavisen* Sport.

Bondevik ga landslaget oppskriften

Statsminister Kjell Magne Bondevik mener han har så god greie på fotball at han vet hvordan landslaget skal slå Spania. Sjekk hans råd og følg kampen fra 19.30.

19.11.03 21:14

Bondevik trår nå til med sin egen «Semb-erklæring» om hvordan landslaget bør spille mot Spania i kveld.

Det var på den månedlige pressebriefingen med Stortingets presselosje at Bondevik beveget seg bort fra sin vanlige banehalvdel.

Etter tilsynelatende endeløse spørsmål om Norman-sakene, brutte skattelette-løfter og arbeidsgiveravgift, var det endelig en journalist som visste å stille Bondevik det rette spørsmålet:

- Mener statsministeren at vi har en mulighet til å vinne landskampen i kveld?

- Vi har sjanser til å vinne, men det er ikke slik at vi nødvendigvis må vinne fordi vi spiller på hjemmebane. Men med fornuftig spill, for eksempel med John Arne Rise, fra Norges beste fylke, har vi sjanse, gliste Bondevik.

Han skal selvfølgelig være til stede på Ullevaal i kveld, og gleder seg stort. Fornøyd konstaterer statsministeren også at han i tillegg til å se kampen også skal diskutere den etterpå i Holmgang på TV 2.

- Jeg og Gunnar Husan (statssekretær for pressesaker red.anm.) fikk spørsmål i går da vi var i Tromsø om jeg ville delta i Holmgang. Vi ble enige om at jeg skulle svare ja med en gang, det kunne jo hende at resten av staben ikke var enige. Kampen er en viktig sak for store deler av det norske folk, og da skal statsministeren delta, særlig når statsministeren har greie på fotball, smilte Bondevik.

Statsministeren gjorde så greie for det at han mener det er viktig med raske kontringer og at spillerne kommer raskt rundt på kantene. Dessuten oppfordrer han Espen Johnsen til å stå like godt i mål i kveld som han gjorde i Spania.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.