*Nettavisen* Sport.

Bonusrunder kan felle TIK

Lillehammer ligger tre poeng foran TIK på tabellen, og innehar dermed den viktige åttendeplassen i ishockeyens eliteserie. Det kan de takke bonuskampene for.

13.01.06 10:40

- Det er synd at de dårligste lagene skal vinne på å spille dårlig, sier TIKs Johan Eklund.

Eklund hevder at han etter hvert er blitt inneforstått med det norske seriesystemet, men at det tok sin tid med tilvenning da han kom til Norge.

- Jeg syntes det var en mildt sagt rar regel da jeg kom hit, sier han.

- Katastrofe
I går møttes de to lagene til dyst i Leangen ishall. TIK vant kampen 3-2 etter straffeslag, og tok dermed to uhyre viktige poeng i kampen om sluttspillplass. Trondheimsklubben ligger nå tre poeng bak Lillehammer.

Hvis man derimot fjerner resultatene fra årets bonusrunder, ser man at situasjonen er snudd helt på hodet. Da ville Trondheim vært foran med samme margin.

- Det er helt klart at Lillehammer har karret til seg en del billige bonuspoeng, og man bør nok etter hvert vurdere andre løsninger. Likevel, vi i TIK har ingenting annet å skylde på enn oss selv. Sesongen har hittil vært en ren katastrofe for vår del, sier markedssjef i TIK, Tommy Iversen.

Og Iversen har rett. I alle fire bonuskampene som har vært spilt til nå i grunnspillet, har Lillehammer tatt i mot tabelljumbo Manglerud/Star på motsatt banehalvdel. Alle kampene har gitt seier til lillehamringene.

- Hypotetisk
TV 2 Nettavisen har utarbeidet en tabell som viser hvordan stillingen ville vært uten årets bonuskamper. Her ser man at TIK er det mest skadelidende laget, mens racet om sølvmedalje ville vært langt mer åpent uten bonussystemet.

Lillehammers sportssjef Åge Ellingsen er fullt klar over situasjonen.

- Selv om vi har stjålet en del bonuspoeng mot M/S, er vi i Lillehammer også imot denne ordningen. I lengden er den dypt urettferdig, og hvis det senere blir aktuelt, vil vi støtte en avvikling av systemet. På den annen side blir det litt hypotetisk å snakke om dette. Man vet tross alt ikke utfallet dersom vi hadde møtt en annen motstander enn tabelljumboen, sier han.

- Krig
Søndag og mandag spilles årets siste bonusrunde. For første gang i år skal Trondheim opp mot M/S, mens Lillehammer denne gang får det tøffere ved å møte haldenserne i Comet.

Før torsdagens kamp i Trondheim uttalte tidligere nevnte Tommy Iversen til TV 2 Nettavisen:

- Vi blir veldig skuffet om vi ikke klarer å karre oss til en sluttspillplass. Første verdenskrig starter mot Lillehammer i dag, mens andre verdenskrig braker løs søndag. Mandag er jammen 3. verdenskrig i gang.

Slik ser tabellen ut dersom årets bonuskamper fjernes:

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.