«Boogy, du vil bli savnet»

Foto: Scanpix/Getty Images/AFP

NHL er i sjokk etter dødsfallet til Derek Boogaard.

14.05.11 09:37

Den tragiske nyheten om at Derek Boogaard er død har rystet NHL. New York Rangers-spilleren ble fredag funnet død i sitt hjem av familiemedlemmer.

Boogard ble bare 28 år gammel. Dødsårsaken er ikke kjent.

Les mer:Rangers-spiller funnet død

Derek Boogaard begynte sin karriere i NHL i Minnesota Wild. Der spilte han 255 kamper før han skrev under på en fireårskontrakt med New York Rangers i fjor sommer. Han spilte 22 kamper for klubben, før han måtte gi seg for sesongen etter å ha fått hjernerystelse etter en slåsskamp i desember.

- En fantastisk venn og lagkamerat
I New York Rangers er man naturlig nok sterkt preget av nyheten.

- Derek var en ekstremt snill og omsorgsfull person. Han var veldig omtenksom, og vil bli dypt savnet av dem som kjente ham. Våre dypeste sympatier går ut til hans familie, venner og lagkamerater under denne vanskelige tiden, uttalte Rangers-president Glen Sather i en pressemelding.

Noen av spillerne har også kommet med reaksjoner.

- Boogy, du vil bli savnet. Kondolanser går til Boogaard-familien. Verden har mistet en fantastisk venn og lagkamerat, skriver Rangers-backen Michael Del Zotto på Twitter.

Rangers-løper Brandon Prust er i sjokk.

- Jeg finner ikke ord. Jeg vil savne min romkamerat Derek Boogaard. Du vil bli savnet av alle. En kjempegod venn og lagkamerat, uttaler han på Twitter.

- En stor bamse
Også i Boogaards tidligere klubb, Minnesota Wilds, er sorgen stor.

- Vi sender våre dypeste sympatier til familien til Derek Boogaard. Derek var en favoritt blant fansen under sine fem sesonger og vil bli dypt savnet her i Minnesota og i NHL, sier klubben i en uttalelse.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det. Det er veldig tungt. En god venn og en fantastisk lagkamerat. Han var bare en stor bamse. Utenfor banen ønsket han ingen vondt, uttaler Minnesota-keeper Niklas Bäckström, til The Star-Tribune.

Flere kondolansemeldinger på Twitter
Etter nyheten om dødsfallet ble kjent, har flere NHL-spillere meddelt sine følelser på Twitter.

Columbus Blue Jackets Scottie Upsall:
-Trist å høre nyheten om «The Boogie Man». En av NHLs tøffeste spillere gjennom tidende fikk en altfor kort karriere.

Phoenix Coyotes Paul Bissonnette:
- Måtte ringe foreldrene mine da jeg fikk høre de forferdelig nyhetene. Derek Boogaard, du var en tøff negl på isen, og en enda bedre person utenfor. R.I.P.

Philadelphia Flyers' Matt Carle:
- Forferdelig nyheter om Derek Boogaard. Kan ikke si jeg kjente ham, men alltid en trist dag når noen i hockeyverden går bort.

Boston Bruins' Steve Kampfer:
- R.I.P. Derek Boogaard. Tragisk å miste noen så ung. Tanker og bønner til din familie og venner. Hockeyverden vil savne deg!

Derek Boogaard ble 28 år gammel. Han spilte 277 kamper i NHL. Han scoret 3 mål, hadde 13 målgivende og pådro seg 589 utvisningsminutter i karrieren i hockeyens beste liga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.