Gå til sidens hovedinnhold

Boonen avskriver Hushovd og Boasson Hagen

- Det har han rett i, sier Thor Hushovd.

KORTRIJK (procycling.no): Nesten samtlige ryttere som skal i ilden under søndagens Flandern rundt holder hus i Kortrijk. En sjarmerende by med et mylder av gode restauranter og syklister så langt øyet kan se.

Stemningen er satt.

De fleste journalistene som skal dekke søndagens sykkelfest er også innkvartert her. Alle enes om at det er her det skjer. Det hersker også stor enighet om hvem som kommer til å kjempe om seieren i Belgias svar på holmenkollsøndagen.

Tom Boonen og Fabian Cancellara er på alles lepper. Førstnevnte virker å være fullstendig inneforstått med favorittstempelet og gjorde heller ingen helhjertede forsøk på å komme seg unna på pressekonferansen. Boonen har vært med på dette i ti år og vet akkurat hva som kreves av han.

LES OGSÅ: - Cancellara må angripe meg

Samstemte norske stjerner
Også Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen er oppdaterte på hvem som har gjort det bra i klassikeroppkjøringen.

- Boonen har vist bra form. Cancellara er også i slag, forteller Boasson Hagen til procycling.no.

Belgieren har herjet siden Tour of Qatar tidlig på sesongen, mens «Spartacus» var helt ustoppelig i Strade Bianche.

Hushovd er enig med sin ti år yngre kollega og forteller om mye av det samme.

LES MER: Planløst BMC før Flandern

(artikkelen fortsetter under bildet)

Har Boonen tro på nordmennene?
Tom Boonen var veldig forsiktig med å snakke om konkurrentene på Omega Pharma-Quick Steps pressekonferanse. Men da procycling.no konfronterte den belgiske folkehelten direkte om Boasson Hagens og Hushovds sjanser, var han nådeløs.

- Thor og Edvald er på et bra nivå, men de er ikke hovedfavoritter, mener belgieren.

- Boasson Hagen er veldig sterk. Hvis vi kommer til spurten med Edvald må jeg ta hensyn til han. Men jeg ser ikke på nordmennene som store konkurrenter, er Boonens dom over Norges sjanser.

31-åringen som vant Flandern rundt i 2005 og 2006 får ingen protester fra nordmennene, som innser at de ikke er i favorittsjiktet på søndag.

- Det har han rett i. Vi har ikke vist noe for å være det, sier Thor Hushovd om Boonens utspill.

- Vi har ingen voldsomt gode resultater, så jeg skjønner det. Det er greit å være en outsider, forteller Boasson Hagen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hvem blir årets Nick Nuyens?
Nick Nuyens var i mange år en favoritt til å vinne Flandern rundt. Men da han endelig gjorde det i 2011, kom det som et sjokk på mange. Saxo Bank-rytteren hadde på mange måter hatt en negativ kurve.

Kurven hans i år er også negativ. Svært negativ. Han stiller nemlig ikke i rittet grunnet en skade. Så hvem blir den nye Nick Nuyens?

Nok en gang ville ikke Tom Boonen nevne navn, men med ett unntak: Edvald Boasson Hagen.

- Alle har snakket om meg og Fabien. Men det er ikke sant at vi er de eneste som kan vinne. Han her nevnte Edvald, han er en outsider, sier Boonen med klar henvisning til procycling.nos utsendte.

- Det er mange outsidere, men jeg vil ikke nevne flere navn, fortsetter storfavoritten.

Hushovd peker på tidligere lagkamerat
I 2010 ble Sep Vanmarcke nummer to i Gent-Wevelgem. Da syklet han for Topsport-Vlaanderen.

Året etter var han lagkamerat med Thor Hushovd i Garmin. Da vi møtte Hushovd i januar 2011, virket han ikke å være helt oppdatert på ungguttens kapasitet.

Nå har det forandret seg. I intervjuet med TV2 i forbindelse med pressekonferansen trakk han fram Vanmarcke som den store outsideren til seieren på søndag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Peter Sagan er også et navn det snakkes om, men som ingen har stort fokus på. Tom Boonen fikk spørsmål om hva han trodde om den unge slovaken.

- Han kan gå langt. Kanskje ikke i år eller neste år. Men jeg er sikker på at han står på pallen i løpet av 3-4 år.

Ingen mener noe om løypa
Debatten rundt løypeendringen i Flandern har gått lenge allerede. Det er som å forandre på femmila i Kollen. Det blir bråk.

Verken ryttere eller sportssjefer klarer å bestemme seg for hva som vil skje. Hvis de snakker sant, burde det kunne gi et spennende sykkelritt. Det vil legge en usikkerhet i bunnen av taktikkene til de ulike lagene.

Kurt Asle Arvesen var en av få som ville si noe om hva han tror vil skje.

(artikkelen fortsetter under bildet)

procycling.no møtte Sky-coachen i forkant av pressekonferansen til laget.

- Jeg tror sportsdirektørene må legge opp en taktikk der det er enkelte områder som er ekstra viktige. Det er større muligheter for at et brudd vil gå. Vi må ut å angripe.

Tror på stort brudd
Arvesens mening om at en offensiv taktikk kan lønne seg, bunner i enkel logikk. Boonen og Cancellara er favorittene, alle vil se mot dem.

- Jeg tror personlig at det vil gå et større brudd tidlig i finalen. Omtrent 70 kilometer fra mål. Jeg tror flere av de som sitter i et sånt brudd vil være med i finalen. Sånn som løypa er lagt opp nå, er det ingen bakdel å ligge i et stort brudd, mener Team Skys trener og rådgiver.

Vi svelger begrunnelsen rått. Da vi var ute i løypa fredag var det sjokkerende å se hvor smalt og svingete det faktisk er. Brosteinen er også mye dårligere enn det man kan forestille seg på forhånd.

Svingene og de tekniske partiene vil gjøre at det vil være ekstremt utmattende å sitte i fronten av feltet. Da kan det være like greit å sitte i et litt større brudd, der nesten samtlige har en bra posisjon.

Så selv om alt er usikkert, så er en ting sikkert: Søndagen blir en sykkelfest av dimensjoner.

Du får den beste dekningen hos procycling.no!

Kommentarer til denne saken