Lørdag og søndag braker det løs.

Da er det nemlig åpningshelg i Belgia. To dager, to brosteinsritt.

Det skal sies at rittene Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne ikke er i nærheten av prestisjen til de to store brosteinsrittene Flandern rundt og Paris-Roubaix, men som alle andre generalprøver gir det ro og trygghet én drøy måned før det virkelige gjelder hvis formen viser seg å være god.

Du finner sesongplanene til Thor Hushovd og alle de andre norske rytterne øverst i menyen på procycling.no!

Sykkelgale Belgia vant ingen av de to store brosteinsklassikerne i 2010.

- Cancellara blir utfordret
Fabian Cancellara var best. Tom Boonen nest best.

Slikt svir, selv ti måneder etterpå. Sporza (TV-kanal som sender det meste av syklingen i Belgia, red.anm.) har allerede begynt oppladningen.

- Cancellara har alt å tape. Boonen kan profittere på det, mener kommentatorene ifølge Sporza.be.

- Jeg antar at (Fabian) Cancellara ikke vil være like suveren som i fjor, sier den meget respekterte Karl Vannieuwkerke.

Drømmer om Milan-San Remo
Michel Wuyts bruker følgende ord for å beskrive Boonens situasjon:

- Han har vært ydmyket. Han vil ikke innrømme det selv, men han vil være ute etter hevn.

- Det beste vil være om Boonen vinner Milan-San Remo. Han vil uansett være der i Flandern og Roubaix, men hvis han vinner San Remo vil han bryte ett mønster. Det vil være uvurderlig, mener Renaat Schotte.

30 år gamle Tom Boonen har aldri vunnet Milan-San Remo tidligere. Quick Step-rytteren har siden 2005 vært en av de store favorittene, men står fremdeles med andreplassen fra 2010 som beste plassering.

Les også: Overlegne Oscar

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Boonens vårsesongen var relativt sterk, men som nevnt mange ganger tidligere her på procycling.no satt en kneskade han ut av spill store deler av fjorårssesongen.

Lagets stjerne
Det får lagets manager, Patrick Lefevere, til å se litt annerledes på situasjonen denne sesongen.

- Tom syklet ikke på fire måneder forrige sesong, så han er veldig ivrig. Han har hatt mye tid å tenke og reflektere da han var skadet, sier Lefevere til sporza.be og legger til:

- Han er vår naturlige leder. Vi har mange unge ryttere, men vi skal være klare til kamp.

Les også: Fortapt uten Boonen

Med tre seirer i Paris-Roubaix og to i Flandern rundt fra før av er det naturlig at Boonen kun sykler for å vinne i de store monumentklassikerne.

- Åpningshelgen har aldri vært veldig viktig, men som regel er jeg OK. Jeg kan ikke klage på vinteren, så jeg er på forventet nivå, seier Boonen til sporza.be og legger til;

- En monumentseier vil være mitt primære mål. Jeg er 30 år, men kanskje sterkere enn noensinne.

Les også: Klassikerstjerne i rute

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det blir mye skriverier om duellen Boonen versus Cancellara. Quick Step-rytteren er dog ikke helt enig i at det bare vil stå mellom de to.

- Jeg ser ikke fram til en duell med en bestemt rytter. Jeg bare gleder meg til klassikerne. Det er en hard kamp, og alle vil gjøre det bra.

- Jeg forventer at de samme navnene vil være der. Ingen snakker om (Filippo) Pozzato, men han er sterk. Og Haussler har allerede vist at han er tilbake, avslutter Boonen.

Så spørs det om vår egen Thor Hushovd også bør nevnes blant favorittene. I tillegg til alltid like sterke Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto).

Diskuter Tom Boonen, Thor Hushovd, vårklassikerne med mer i vårt nye diskusjonsforum!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg procycling.no på Facebook og Twitter!

HTML EMBED