Gå til sidens hovedinnhold

Boonen frakjørt i Paris-Nice

- Det var farlig. Ingen grunn til panikk, melder 32-åringen.

Det internasjonale sykkelfeltet er inne i en viktig fase i forhold til brosteinsklassikerne.

De fleste benytter seg av Paris-Nice eller Tirreno-Adriatico, mens Team Sky tenker nytt og kjører høydesamling på Tenerife.

Det er tida på året hvor de fleste skuler på hverandre, og de som mener alvor i ritt som Milano-Sanremo og Flandern rundt, har begynt å vise seg fram allerede.

Hva skjer, Tom?
Tom Boonen hadde en magisk vårsesong i fjor, men årets forberedelser har blitt ødelagt av et inngrep i albuen.

Derfor var det andre kort Quick Step-laget spilte ut, under Omloop Het Nieuwsblad i forrige måned.

Da Boonen heller ikke satt med i første gruppe under mandagens vindfulle etappe i Paris-Nice, begynte mange å lure på hvordan det står til med belgieren.

- Ville ikke ta noen sjanser
Øyensynlig kommer Milano-Sanremo for raskt for sykkelstjernen fra Mol, men selv avskriver han ikke at han er i form til de resterende klassikerne.

- Jeg ønsket ikke å ta noen sjanser på denne etappen som, etter min mening, var farlig, fortalte Boonen til belgisk presse etter etappen.

Både Rui Costa (Movistar) og Jure Kocjan (Euskaltel-Euskadi) forlot rittet med skader, mens også Alexander Kristoff fikk smake asfalten.

Kritikk til arrangøren
Forsiktigheten er altså Boonens forklaring på hvorfor han ikke satt med etappevinner Nacer Bouhanni hele veien inn til mål.

- Jeg unngikk flere velt, og foretrakk å sitte bak.

- Jeg ønsket ikke å sette forberedelsene mine til vårklassikerne i fare. Og la oss innse det, jeg har heller ikke gode nok bein ennå. Men bortsett fra det, står alt bra til, klargjorde han.

Overfor nieuwsblad.be kom han også med kritikk til arrangøren for trasévalget til etappen:

- Denne løypa passet ikke til åpningen av Paris-Nice, som ofte er en nervøs affære. Føler man seg ikke komfortabel, har man heller ikke gode bein, forklarte han.

PS! I fjor vant Boonen E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Flandern rundt og Paris-Roubaix i løpet av vårsesongen.

Kommentarer til denne saken