*Nettavisen* Sport.

Boonen i trening etter underlivsinngrep

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Jeg skulle ønske det var januar allerede, sier sykkelstjernen.

04.10.13 10:58

Allerede i august var sesongen over for Tom Boonen. Den belgiske klassikerkongen måtte under kniven for å fjerne en cyste i perineum.

Fremdeles får ikke 32-åringen konkurrert eller trent skikkelig på grunn av inngrepet for å fjerne det betente sittesåret.

Les også: - Det er en delikat skade

- Sulten er allerede stor. Jeg ønsker det var januar allerede, sier Boonen likevel til Het Nieuwsblad og melder seg kampklar foran en ny sesong med Paris-Roubaix og Flandern rundt som hovedmål.

- Jeg har mistet to måneder
Til avisen forteller han at han er tilbake på sykkelsetet, men at treningsmengdene fremdeles er moderate.

- Jeg er mer eller mindre tilbake i trening. Jeg trener to økter tre dager i uken. Treningsstudio på morgenen og sykling på kvelden. Jeg er på sykkelen fem dager i uka, har en spasertur og en hviledag. Jeg har mistet to måneder, men regner med å være tilbake for fullt i november, forteller han.

Les også: Boonen kunne mistet armen

2013 har vært et annus horribilis for Boonen. I januar måtte han nesten amputere armen etter å ha fått en betennelse i albuen.

Han veltet ut av klassikersesongen under Flandern rundt, og Tour de Wallonie er det eneste rittet han har vunnet i år.

Fokus på styrke
Derfor går det selvsagt sport i å avskrive Mol-rytteren for framtiden, men «Tornado-Tom» har ingen planer om å avslutte karrieren på nedadgående kurve.

- Du har muligheten til å bygge deg opp igjen i ro og fred. Tror du at du kommer tilbake sterkere enn noensinne?

- Det er i hvert fall planen. Jeg har et opplegg for de neste tre månedene, og normalt har jeg ikke tid til å fokusere så mye på styrketreningen.

- Når jobber jeg hardt med både overkroppen og beina. Ikke før i november kan jeg kjøre hardt på sykkelen, nå dreier det seg om to eller tre timer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag