Gå til sidens hovedinnhold

Boonen i trening etter underlivsinngrep

- Jeg skulle ønske det var januar allerede, sier sykkelstjernen.

Allerede i august var sesongen over for Tom Boonen. Den belgiske klassikerkongen måtte under kniven for å fjerne en cyste i perineum.

Fremdeles får ikke 32-åringen konkurrert eller trent skikkelig på grunn av inngrepet for å fjerne det betente sittesåret.

Les også: - Det er en delikat skade

- Sulten er allerede stor. Jeg ønsker det var januar allerede, sier Boonen likevel til Het Nieuwsblad og melder seg kampklar foran en ny sesong med Paris-Roubaix og Flandern rundt som hovedmål.

- Jeg har mistet to måneder
Til avisen forteller han at han er tilbake på sykkelsetet, men at treningsmengdene fremdeles er moderate.

- Jeg er mer eller mindre tilbake i trening. Jeg trener to økter tre dager i uken. Treningsstudio på morgenen og sykling på kvelden. Jeg er på sykkelen fem dager i uka, har en spasertur og en hviledag. Jeg har mistet to måneder, men regner med å være tilbake for fullt i november, forteller han.

Les også: Boonen kunne mistet armen

2013 har vært et annus horribilis for Boonen. I januar måtte han nesten amputere armen etter å ha fått en betennelse i albuen.

Han veltet ut av klassikersesongen under Flandern rundt, og Tour de Wallonie er det eneste rittet han har vunnet i år.

Fokus på styrke
Derfor går det selvsagt sport i å avskrive Mol-rytteren for framtiden, men «Tornado-Tom» har ingen planer om å avslutte karrieren på nedadgående kurve.

- Du har muligheten til å bygge deg opp igjen i ro og fred. Tror du at du kommer tilbake sterkere enn noensinne?

- Det er i hvert fall planen. Jeg har et opplegg for de neste tre månedene, og normalt har jeg ikke tid til å fokusere så mye på styrketreningen.

- Når jobber jeg hardt med både overkroppen og beina. Ikke før i november kan jeg kjøre hardt på sykkelen, nå dreier det seg om to eller tre timer.

Kommentarer til denne saken