Edwig Van Hooydonck vant Flandern rundt to ganger og Brabantse Pijl hele fire ganger. Overfor den belgiske TV-kanalen Sporza, har 44-åringen oppsummert høydepunkter og nedturer fra årets brosteinsklassikere.

Quick Step ble kritisert for taktikken etter årets Flandern rundt, der Sylvain Chavanel ble nummer to og Tom Boonen nummer fire.

Heller ikke Paris-Roubaix ble en suksess for det belgiske laget. Boonen brøt rittet etter to velt, mens også Chavanel fik hard medfart på den franske brosteinen.

Hooydonck om Tom Boonen:

- Spurten hans er svakere, og han henger ikke like godt med i Flandern-løypa som noen av motstanderne hans gjør, heller. Boonen er ikke lenger sterk nok til å være den enerådende lederen på laget i et slikt ritt, og man må huske på at utfordrerne hans har blitt sterkere, sier belgieren til Sporza.

- Tom gjorde en god prestasjon under Flandern, og hadde uflaks i Roubaix. Han vant en fin tittel under Gent-Wevelgem, men man må bare innrømme at han ikke lenger er rytteren han var for fem-seks år siden, mener han.

Hooydonck om Fabian Cancellara:

- Den beste rytteren hittil i sesongen, er Fabian Cancellara. Laget hans er dessverre ikke rustet for brosteinsklassikerne. Selv i forkant av finalen, sitter han alene. Med et sterkt lag rundt seg, hadde han vunnet minst to klassikeren til.

Hooydonck om Johan Van Summeren:

- Det stemte godt med Johan Van Summerens karriere at han vant Paris-Roubaix, men jeg tror også, dersom alt stemmer, at han kan være i stand til å vinne Flandern rundt.

Hooydonck om Nick Nuyens:

- Før sesongen trodde jeg Nick ville ende opp et sted mellom 5. og 10.-plass i brosteinsklassikerne. Det som skjedde under de siste kilometerne av rittet, var merkelig greier. Som tidligere rytter, mener jeg at den beste mannen bør vinne, og det skjedde ikke. Jeg unner ham likevel seieren, men jeg er redd for at han nå kommer til å hvile på laurbærene.

Hooydonck om årets skuffelse:

- For meg blir det Björn Leukemans. Jeg forventet meg mer fra ham. Han er en meget god rytter, men han kom til kort under Flandern og hadde stang ut i Paris-Roubaix.