Vuelta a España har allerede kommet til den 12. etappen. Likevel har man sett svært lite til Quick Step-esset Tom Boonen.

Den belgiske playboyen er vanligvis både konkurransedyktig og livlig, men under de siste etappene har han vært en skygge av seg selv.

Under tempoetappen valgte han noe utradisjonelt å sykle stående. Det prosjektet endte med sisteplass på etappen og vokse 10 minutter og 49 sekunder opp til etappevinner Tony Martin.

- Aldri vært så ille som nå
Så hva er det egentlig som feiler Tom Boonen?

Det svarte rytteren - om enn noe motvillig på - i møtet med pressen etter onsdagens etappe. Han har nemlig pådratt seg et gnagsår på den ene testikkelen:

- Beina føles bra, men friksjon mellom sykkelbuksa og setet har gjort at jeg har pådratt meg en skade på pungen. Den ekstreme varmen og uvanlig mye svetting, gjorde sitt til at området ble irritert. Nå har det i tillegg gått hull på såret, forteller han.

- Det er ikke den første gangen denne regionen skaper problemer, men det har aldri vært så ille som det er nå, forklarer Boonen videre ifølge avisen Het Nieuwsblad.

Behandles etter beste evne
Quick Step-legen forsøker etter beste evne å hjelpe 30-åringen med problemet.

- Ekstremtemperaturen har holdt seg i fem dager siden ubehaget rundt perineum (området mellom pungen og anus) oppsto. Hviledagen kom akkurat tidsnok. Dersom man tar med tempoetappen, har såret nå fått sjansen til å gro i to dager, forteller Quick Step-lege Toon Cruyt til avisen.

Les også: Her er Tony Martins nye lag

I ytterste konsekvens kan problemet tvinge Boonen av sykkelen i Spania, men hovedpersonen selv frykter ikke at VM-oppkjøringen blir ødelagt av dette:

- Nei, legene har hjulpet meg ved å klebe kunstig hud over såret. Jeg har også benyttet meg av en slags Pampers (en bleie), sier han med et smil.

- Jeg synes det hele kjennes bedre ut.

- For vondt å sitte
Under den 47 kilometer lange tempoetappen i Salamanca kjentes det alt annet enn godt ut, innrømmer Boonen:

- Jeg kjørte «en danseuse» (stående) på sykkelen hele veien under tempoetappen. Det gjorde simpelthen så vondt at jeg ikke kunne sette meg ned.

Men å bryte rittet er ikke en aktuelle problemstilling - foreløpig.

- Både med tanke på VM og neste sesong, trenger jeg å fullføre Spania rundt. Alternativet ville vært å kjøre endagersritt, men det appellerte ikke like sterkt til meg. Jeg håper virkelig at de verste smertene er over, avslutter han.