*Nettavisen* Sport.

Boonen om underlivssår: - Dette er en delikat skade

Foto: MVH (©TDWsport.com)

Retur til konkurranse må vente for belgieren.

22.08.13 18:13

Tom Boonens skrekkår fortsetter etter at det torsdag ble klart at han må avbryte årets sesong.

Forrige uke måtte klassikerspesialisten opereres for å bli kvitt et alvorlig sittesår.

Les også: Sykkelstjerne må opereres nedentil

Torsdag formiddag konstaterte Omega Pharma-Quick Steps doktor at 32-åringen ikke får returnere til konkurransesykling i 2013.

- Det er forferdelige nyheter, men dessverre forventet jeg dem, sier Boonen i en pressemelding.

- Dette er definitivt en delikat skade for en proffrytter. Jeg føler meg bra fysisk og er veldig skuffet over at jeg må avbryte sesongen, fortsetter belgieren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele (@TDWsport.com)

Cyste i underlivet
Doktor Yvan Vanmol forklarer at det er en cyste i underlivet til Boonen som gjør det umulig for 32-åringen å returnere til konkurranser i 2013.

- Cysten har blitt mindre, men den er fortsatt svært smertefull, og det er umulig for ham å trene slik tilstanden hans er nå, forteller det belgiske lagets doktor Yvan Vanmol i en pressemelding.

Les også: - 2013 har definitivt ikke vært mitt år

- Sårene åpnet seg igjen
Den belgiske stjernerytteren forsøkte forrige uke å sette seg på sykkelsetet for å se hvordan sittesåret reagerte.

- Jeg så fram til å få en skikkelig avslutning på sesongen etter at jeg vant én etappe i Vallonia rundt i juli. I forrige uke forsøkte jeg å sykle, men etter én time hadde såret åpnet seg igjen. Det er meningsløst å holde på sånt, sier Boonen.

Derfor har klassikerstjernen i samråd med laget bestemt seg for at han skal hvile til oktober. Da begynner 32-åringene forberedelsene mot en ny sesong og nye muligheter på brosteinen.

- Disse problemene gjør meg bare enda mer motivert før neste sesong. Jeg ønsker å bli en viktig faktor igjen, avslutter Boonen.

Et dårlig år for Boonen
Torsdagens pressemelding føyer seg bare inn i rekken over dårlige nyheter for den belgiske klassikerrytteren. I oppkjøringen til årets brosteinsklassikere var han nære å måtte amputere armen.

Da brosteinsklassikerne først kom, veltet han i Flandern rundt. Det satte ham også ut av spill i Paris-Roubaix. Boonen fikk aldri startet brosteinsmonumentet med målgang på velodromen i Roubaix.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag