Det hersket fullstendig kaos i hovedfeltet da rytterne nærmet seg langesonen under den 2. etappen av Paris-Nice.

Les også: - Utrolig at det kan skje

Her fikk for eksempel Alexander Kristoff en kasakhstansk vindjakke i bakhjulet. Det ødela Stavanger-guttens sjanser til å vinne etappen.

- Ingen fikk matposene
Omega Pharma-Quick Step, anført av etappevinner Tom Boonen, var blant lagene som oppfattet situasjonen raskest. Det var nemlig i denne delen av løypa sidevinden slo inn, noe som bidro til at hovedfeltet raskt slo sprekker.

- Det var ingen overraskelse for noen at det ble sidevind. Utfordringen var å finne ut når den ville slå inn. Vi forsøkte å holde oss i framre del av feltet.

- Det hele splittet seg opp i løpet av langesonen. Ingen fikk posene sine, så det var der alt startet. Vi kjørte selvsagt for Tom Boonen, men vi gjorde også en jobb for Sylvain Chavanel, Levi Leipheimer og Tony Martin. 21 ryttere kom seg av gårde, og vi hadde fire mann i spurten (Martin satt ikke der, men det gjorde Nikolas Maes, vår anm.), oppsummerte Brian Holm.

I spurten gjorde det tidligere Quick Step-laget nok til å holde José Joaquin Rojas og John Degenkolb bak Boonen over målstreken.

Tilbake i storform
Dermed tok 31-åringen sin 100. seier i karrien og sin fjerde etappeseier for sesongen. Boonen ble også nummer to under årets Omloop Het Nieuwsblad (slått av Sep Vanmarcke i spurten) og ser ut til å gå en stor sesong i møte.

- Jeg la ned mye arbeid denne vinteren, forteller Boonen til La Derniere Heure.

- Allerede i januar, følte jeg at dette kunne bli et stort år for min del. Men det er ikke nødvendigvis slik at jeg vinner klassikerne av den grunn, påpeker han.

Les også: «I år vinner Boonen en klassiker»

Boonen har tidligere vunnet Paris-Roubaix tre ganger og Flandern rundt to ganger. Den forrige store klassikerseieren kom i 2009. I fjor vant han Gent-Wevelgem, men for en rytter av Boonens kaliber, vil sesongen likevel bli sett tilbake på som en skuffelse.

Historien forteller for øvrig at «hver gang Boonen vinner Tour of Qatar, vinner han også en klassiker». Etapperittet i Midtøsten har belgieren allerede tatt hånd om, så da venter vi spent på resten..