Gå til sidens hovedinnhold

Boonen stiller trolig søndag

Hushovds argeste konkurrent om spurttrøya Tom Boonen vurderer å gi seg.

GÉRARDMER (TV 2 Nettavisen): Tom Boonen gikk over ende i begynnelsen av fredagens etappe fra Luneville til Karlsruhe. Lørdag slet belgieren fælt i de fire første bakkene etter start.

- Jeg verker i ryggen, og kan ikke fortsette slik som dette, sa Tom Boonen til TV 2 etter lørdagens etappe.

Seinere lørdag kveld tydet mye på at belgieren stiller til start på søndagens etappe for å prøve seg fram. Dette avhenger av ryggens tilstand i løpet av natten.

Angrepsvillig

Da Thor Hushovd fikk meldinger om at sin belgiske rival hadde problemer med å holde følge, bestemte han seg for å angripe.

- Jeg kom meg av gårde etter den første spurten, og klarte heldigvis å vinne sprinten. Det var seks veldig viktige poeng. Avstanden opp kunne vært elleve poeng, nå er den fem, sier en fornøyd Hushovd til TV 2 Nettavisen.

- Jeg hadde trodd at det ville gått et større brudd tidlig, men da jeg hørte at det bare var 20 sekunder frem sa jeg til meg selv at "nå smeller jeg til". Det er akkurat sånn jeg må gjøre, og jeg tror jeg satte meg i respekt i dag.

Overrasket

Grimstad-rytteren hadde på forhånd ikke trodd at han skulle få slippe av gårde. Det hadde tydeligvis ikke konkurrentene heller.

- Jeg fikk mange kommentarer da jeg kom ned igjen i feltet. Folk lo, og spurte hva i all verden jeg holdt på med.

Nordmannen kjørte for å holde unna til den siste spurten også, men ble hentet i god tid. Hadde han lyktes med å holde unna, ville Hushovd ha overtatt den grønne poengtrøyen.

- Jeg skulle gjerne hatt seks til på den siste spurten, men Lotto kjørte hardt for å hente meg.

Tror ikke på McEwen

Lotto-kaptein Robbie McEwen har gjentatte ganger hevdet at han ikke bryr seg om poengkonkurransen, men det tror Hushovd bare er spill for galleriet.

- Det overrasker meg ikke at Lotto kjører, for jeg er helt sikker på at McEwen er svært interessert i den grønne trøyen. Han har ikke gitt opp, understreker Hushovd.

Australieren er 32 poeng bak Thor Hushovd i det Tour'en for alvor går inn i fjellene. Avstande fra Hushovd opp til Boonen er fem poeng. Det er med andre ord fortsatt helt åpent i kampen om den grønne trøyen. Og Thor Hushovd er optimistisk:

- Dette var en perfekt etappe for meg. En dag kommer dere til å se meg i grønt, lover han.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken