Gå til sidens hovedinnhold

Boonen tar pause

Belgieren kommer ikke til start i Amstel Gold Race.

Tom Boonen har vunnet mange klassikere i løpet av karrieren, men ardennerklassikerne har han foreløpig skygget unna.

- Jeg har noen år igjen og tenker at muligheten min kan ligge i Limburg-åsene, sa Tom Boonen til De Telegraaf i februar.

- I år sykles også VM i dette området. Med hensyn til kampen om regnbuetrøyen, er det heller ikke dumt å kjøre Amstel Gold Race, forklarer Boonen til De Telegraaf, la han til.

Les også: Tom Boonen gjør ting han ikke kan

Nå viser det seg at vinneren av Flandern rundt og Paris-Roubaix denne sesongen ikke kommer til start i Amstel Gold Race førstkommende søndag.

Sliten sykkelstjerne
Sporza.be melder at 31-åringen sliter med en betennelse i den ene foten. Boonen fikk føle på problemene under Paris-Nice i mars, og det forverret seg kraftig etter den store påkjenningen over den franske brosteinen for få dager siden.

Tom Boonen rykket fra konkurrentene 50 kilometer før mål og holdt unna til velodromen i Roubaix.

Les også: Dette er tidenes klassikersyklist

Boonen fortalte Nieuwsblad.be onsdag formiddag at han ikke hadde trent siden Paris-Roubaix-seieren, og at var veldig sliten.

- Jeg føler meg dårlig, som om jeg er syk. Jeg er ikke restituert, fortalte Omega Pharma-Quick Step-rytteren.

- Vil ikke risikere noe
Han legger til følgende i en pressemelding som ble sendt ut onsdag kveld:

- Det er ingenting alvorlig, men jeg foretrekker å hvile. Det er trist fordi jeg så frem til kjøre Amstel Gold Race, først og fremst for å støtte lagkameratene mine etter alt de har ofret for meg de siste ukene.

- Sesongen er lang, og jeg har bestemt i samråd med laget at vi ikke bør ta noen risikoer. Jeg er uansett veldig sliten, Paris-Roubaix er et veldig krevende ritt. Laget er sterkt og godt forberedt. Jeg er sikker på at de vil jobbe hardt på søndag.

Belgieren vil nå ta en liten pause fra treningen. Han sikter mot comeback i Tour of California i mai. Det er ikke bestemt om han sykler Tour de France som oppkjøring til OL i London, melder belgiske medier.

Kommentarer til denne saken