Gå til sidens hovedinnhold

Boonen tror ikke på Cav

- Det vil ikke være noen toppspurtere med i finalen, sier Tom Boonen om OL-løypen.

Tom Boonen topper alle rankinglister etter en strålende vårsesong.

Totalt ble det ni triumfer på belgieren, inkludert monumentene Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Til sammenligning har Mark Cavendish «bare» vunnet fem seirer, med Giro d`Italia-etappen i Herning som det støre høydepunktet.

Slik gir mersmak for Tom Boonen som nå har siktet seg inn mot OL i London - landeveisrittet så klart.

- Løypen er hardere enn alle trodde, men jeg vil si at den passer meg. Det blir ni krevende runder (som inkluderer stigningen Box Hill - 2,7 kilometer lang og med en snittprosent på 5,7, vår.anm). Det kunne vært hardere hvis det hadde vært korte til mål. Forhåpentligvis vil jeg være restituert til avslutningen.

- Hvis jeg er i god form har jeg en god sjanse til å henge med i den bakken. Det vil ikke være noen toppspurtere med i finalen, sier Tom Boonen til cyclingnews.com.

Flyttet hjem til Belgia
Belgieren er dermed enig med den nederlandske treneren, Leo van Vliet, som sa at Mark Cavendish vil få det tøft under OL allerede i januar måned.

Les også: - OL-løypen passer ikke Cavendish

Omega Pharma-Quick Steps store stjerne har nettopp reist til USA for å sykle Tour of California (13-20. mai). Belgieren har ikke syklet ritt siden Paris-Roubaix.

- Målet med dette rittet er å få en god uke med trening og komme tilbake i konkurranse. Forhåpentligvis vil Levi (Leipheimer) stille til start. For mange av oss blir dette en start på en ny periode - noen har tatt en pause etter klassikerne mens andre har vært på høydetrening. Det blir en fin uke (med konkurranse), det er hardt, men det er en god uke for å begynne på nytt og komme tilbake til Europa med god form, forteller han.

Tom Boonen har ikke ligget på sofaen siden Paris-Roubaix. Belgieren har vært opptatt med flytting fra Monaco til Belgia.

- Søndag kveld etter Paris-Roubaix var den første natten jeg tilbrakte i mitt nye hus i Belgia.

- Det har vært mye jobb med flyttingen, men hvis man ikke gjør det selv vil det aldri føles som hjemme. Sist gang jeg flyttet gjorde jeg ingenting. Jeg kom tilbake fra konkurranse, og da var alt ordnet. Da fikk jeg aldri følelsen av å være hjemme. Nå er det annerledes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hva med Leipheimer?
Boonen har ikke syklet Amgen Tour of California siden 2010. Da veltet han stygt i finalen på en av spurtetappene, og brøt senere den sjette etappen. Kneskaden han pådro seg i det rittet satt han tilbake resten av sesongen.

Belgieren har en etappeseier i rittet. Den kom i 2008 på etappen fra Santa Rosa til Sacramento. Da gikk rittet i februar.

- Flyttingen til mai har gjort rittet mer interessant for oss. På dette tidspunktet av årets er det ikke like farlig med noen dager jetlag. Da rittet gikk i februar var det for nære klassikerne. Været kunne også være dårlig i februar her borte. Nå er det enklere for dem (arrangøren) å få med mer flere ryttere fra Europa.

Han forteller også at laget er 95 prosent sikre på at Levi Leipheimer stiller til start. Amerikaneren, som er deres store sammenlagthåp, ble påkjørt av en bil i starten av april og har slitt med en skade i leggen siden.

Les også: Sykkelstjerne påkjørt av bil

- Jeg vil ta dag for dag med tanke på spurtene. Hvis jeg føler meg OK, vil jeg kjempe om en etappeseier, sier Tom Boonen om ambisjonene i California.

Her finner du en foreløpig startliste til Tour of California (ekstern lenke).

Vurderer Tour de France-deltakelsen
Etter Tour of California vil Boonen trene mot Sveits rundt og det nasjonale mesterskapet i Belgia (i slutten av juni). Om han sykler Tour de France før OL er ikke bestemt.

- Jeg tror det er best at jeg ikke sykler touren med tanke på OL. Det er noe vi vurderer for øyeblikket, innrømmer 31-åringen.

Det betyr ikke at Tom Boonen har gitt opp flere etappeseirer i grand tourene (Giro d`Italia, Tour de France og Vuelta a Espana).

- Hvis du kan vinne spurtene i klassikerne, kan du også vinne etapper i touren. Det viktigste i slike spurter er at du har et sterkt lag rundt deg. Jeg er ikke den raskeste mannen i verden, men jeg kan fremdeles slå de (Mark Cavendish og så videre), avslutter Tom Boonen.

Kommentarer til denne saken