Gå til sidens hovedinnhold

Boonen tviler på Tour de France-start

- Jeg har analysert løypen og liker den ikke.

Tom Boonen har tilbakelagt sitt beste år på sykkelsetet siden 2006.

Med seirer i så godt som alle brosteinsklassikere han stilte til start i, har den populære belgieren gjeninntatt tronen som kongen av vårklassikerne.

- Det var et spesielt år med seier i den nye Flandern rundt og min fjerde triumf i Paris-Roubaix, forteller rytteren til sporza.be.

Starter sesongen tidlig
Selv om Quick Steps kaptein ikke helt klarte å følge opp den fantastiske vårsesongen i andre halvdel (vant riktignok World Ports Classic, Paris-Bruxelles og VM-gull på lagtempo), står han utvilsomt igjen som en av årets syklister.

Etter noen litt tyngre år, med problemer både på og av sykkelsetet, nyter stjernerytteren å være tilbake i gammelt slag.

Nå satser han på at årets suksessoppskrift vil føre til mer å juble for også neste år.

- Jeg trengte noen uker fri fra sykkelen. Nå er batteriene fylt opp og sulten kommet tilbake. Her om dagen tok jeg meg i å tenke at nå var jeg klar for å starte opp igjen med treningen.

- Jeg vil starte sesongen enten i Argentina (Tour de San Luis) eller Australia (Tour Down Under). Jeg må han mange ritt i beina før klassikerne, det var det som fungerte i år.

Vurderer å droppe touren
At Boonen sikter seg inn mot de store rittene i hjemtraktene er ingen overraskelse. Da er det heller et større spørsmål hva han gjør med Tour de France.

De siste fem årene har han bare kjørt det franske etapperittet to ganger, og skal vi tro den tidligere vinneren av den grønne poengtrøyen, er det heller tvilsomt om vi får se klassikerkongen på de franske landeveiene neste år.

- Jeg har analysert Tour de France-ruten og for å være ærlig liker jeg den slett ikke.

Med Mark Cavendish i stallen har Omega Pharma-Quick Step uansett en seiersgarantist å spille på.

Briten gikk for kort tid siden ut og kritiserte Team Sky for ikke å gi ham så mange sjanser på etappeseirer som han hadde fortjent, men det er ukjent om han ser på Boonen som en intern konkurrent eller en viktig del av opptrekket.

Kommentarer til denne saken