Gå til sidens hovedinnhold

Boonen viste sjefstakter

Tom Boonen er årets store sykkelnavn. Belgieren trengte bare én sjanse til å vise hvem som er sjefen.

LES ESSARTS (TV 2 Nettavisen): - For meg startet Tour’en i dag. Jeg hadde virkelig lyst til vinne en tidlig etappe. Det var veldig viktig. Hadde jeg ikke vunnet, ville alle spurt meg hvorfor. Det er bra for lagmoralen, og for den grønne trøyen, sier Boonen.

Quick Step-rytteren var fullstendig overlegen i spurten på den andre etappen i Tour de France. Boonen trillet over mål med hendene hevet over hodet, to sykkellengder foran Thor Hushovd og Robbie McEwen.

Dermed har han allerede vist hvem som er sjefen i massespurtene.

Årets sykkelnavn

Tom Boonen slo for alvor gjennom i fjor, med to etappeseirer i Tour de France – blant annet i avslutningen på Champs-Elysées.

Denne sesongen har oppturen bare fortsatt.

24-åringen imponerte voldsomt da han vant de to store éndagersklassikerne Flandern Rundt og Paris Roubaix i løpet av åtte dager. I dag viste spurtfenomenet at han har klart å bevare den solide formen. Triumfen på andre etappe i Tour de France var hans tolvte seier denne sesongen.

Viktig uke

I årets Tour de France kommer alle de flate etappene den første uken. Det betyr at at mye av spenningen i poengkonkurransen kan være utløst lenge før Paris.

- Etter neste søndag blir det ikke mange sjanser for spurterne, og den som har den grønne trøyen da har en god sjanse til å beholde den helt til søndag.

Før start på dagens etappe snakket alle om Boonen, Hushovd og McEwen som favoritter. Nå har belgieren skaffet seg et mentalt overtak på rivalene.

- Jeg ville vinne i dag. Nå er det gjort. Nå behøver jeg ikke å sykler for å kapre poeng på de innlagte spurtene, men kan heller konsentrere meg om sluttspurtene.

Klassisk målgang

Den jobben fortsetter på den 201,5 kilometer lange etappen til Tours i morgen. Det er en spesiell dag for alle spurterne, ettersom målgang er den samme som i klassikeren Paris – Tours, regnet som et av de store rittene for spurterne.

- Det er alltid moro å vinne én av de berømte spurtene, enten det er Champs-Elysées, Bordeaux, l’Alpe d’Huez eller Tours. Det er det lille ekstra. I morgen kommer jeg til å være topp motivert, spesielt med den grønne trøyen, sier Tom Boonen.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken