Gå til sidens hovedinnhold

- Bør aldri få delta i OL igjen

«Lagkamerat» Wiggins vender Millar en kald skulder.

David Millars mulige OL-deltakelse i år har skapt splid både på topplan og blant ryttere.

Som eneste forbund i verden gir British Olympic Association (Storbritannias svar på Olympiatoppen) utøvere som har vært utestengt i seks måneder eller mer for doping, evig utestengelse fra olympiske leker.

Se også:Edvald og de andre Sky-stjernene

For skotske David Millar betyr det at OL på hjemmebane kan gå fløyten, i og med at han har en dopingdom på CV-en.

Snakker imot Cavendish
Til tross for regelen har flere, blant dem regjerende verdensmester Mark Cavendish, tatt til ordet for at Millar bør få delta i London-OL.

- Vi trenger Millar for å skrive historie har Cavendish uttalt.

Og det er liten tvil om at den temposterke og rutinerte rytteren fort kan bli helt avgjørende når Cavendish jakter gull på hjemmebane.

Det er heller ikke sikkert at regelen til British Olympic Association vil stå seg helt frem til London-OL. Den er nemlig i strid med WADA-reglementet, da det argumenteres for at det gir dopingdømte utøvere en ulovlig ytterligere straff.

WADA har nå gått rettens vei for å endre regelverket. Det er ventet at CAS skal komme med en avgjørelse i april.

En Millar ikke kan vente seg å få støtte fra er Bradley Wiggins.

- Fra et rent egoistisk ståsted hadde det vært fantastisk å ha Dave på startstreken. Men moralsk sett burde han aldri få lov til å delta i et OL igjen, sier Team Sky-kapteinen til BBC.

- En feil med systemet
Wiggins er redd for at en oppheving av utestengelsen vil sende feil signal, noe som vil være spesielt skadelig for en sport som har slitt så mye med dopingproblemer som sykkelsporten.

- Sett fra et moralsk ståsted, med tanke på hva sykkelsporten prøver å oppnå og hva den har gått gjennom de siste årene, og sett i lys av hva de olympiske lekene står for, burde han aldri få lov til å delta igjen.

- At vi fortsatt diskuterer dette så mange år etter at Dave ble tatt for doping (åtte år, red. arm.) viser hvor på etterskudd vi er. Om det finnes et smutthull i regelverket er det allerede en feil i systemet, sier Wiggins, som nok en gang understreker at det sportslig sett ville vært ideelt å ha med Millar.

Ikke første gang det smeller
Det er ikke første gang de to britene har vært uenige om ting, for å si det mildt.

Da Bradley Wiggins på dramatisk sett forlot Garmin til fordel for Team Sky før 2010-sesongen, uttalte han at det var som å gå fra Wigan til Manchester United.

For Millar, som er en av de mest betrodde rytterne i Garmin og som hadde ofret egne sjanser for å hjelpe Wiggins til en topplassering i Tour de France det året, var det selvsagt et slag i magen. Millar har senere uttalt at han ser på det som usannsynlig at Wiggins igjen kommer topp 10 i Tour de France.

Garmin-rytteren har siden han returnerte til sykkelsporten i 2006 vært en forkjemper for antidopingarbeidet.

Kommentarer til denne saken