Gå til sidens hovedinnhold

- Bør se etter en erstatter

Norges Fotballforbund bør allerede nå starte jakten på Åge Hareides erstatter, mener Bengt Eriksen.

Det er ikke det samme som at TV 2s eminente fotballekspert mener at Åge Hareide bør gå av. Men faktum er at landslagssjefen har gitt beskjed om at han kommer til å gå av hvis Norge ikke kvalifiserer seg for EM-sluttspillet i Sveits og Østerrike.

Les også Bengt Eriksens FXT-blogg om landslagets jåleri og spillestil!

Hodepine
Før lørdagens hjemmekamp mot Malta ligger Norge på fjerdeplass i gruppe C, fem poeng bak en EM-plass. Fem av 12 kamper er spilt, ergo har Norge fremdeles muligheten til å kvalifisere seg.

Det gir fotballforbundet en liten hodepine. Når skal jakten på en etterfølger starte? Og hvordan vil man håndtere dette overfor pressen? Åge Hareide kan komme til å gi seg til høsten, eller han kan komme til å bli sittende til over EM og kanskje enda lenger.

Og i skrivende stund er trenerkapasiteter som Trond Sollied og Sven-Göran Eriksson ledige på markedet.

- Hvis jeg var forbundet, ville jeg begynt å sondere terrenget. Det tar litt tid å forhandle med potensielle arvtakere, sier Bengt Eriksen til Nettavisen.

Men:

- For meg høres ikke det ut som en god løsning å sparke Hareide. Og jeg tror det er viktigere å tenke gode løsninger, hva er best for landslaget, enn å få markert at han som ikke har fått oss til to mesterskap, skal bort, legger Eriksen til.

- Ingen kommentar
Fotballpresident Sondre Kåfjord - naturlig nok - vil ikke kommentere en eventuell trenerjakt.

- Vi forholder oss kort og enkelt til at vi har en kontrakt med Åge. Det er det eneste vi kommenterer på det. I den kontrakten står det av vi skal snakke sammen igjen etter kvaliken, sier Kåfjord til Nettavisen.

Og legger til:

- Nå konsentrerer vi oss om å vinne to landskamper. Da er vi inne i diskusjonen igjen.

Norge var nær ved å kvalifisere seg til VM i Tyskland, til tross for at vi spilte i samme kvalifiseringspulje som den kommende verdensmesteren Italia. Og skulle Norge komme til EM-sluttspillet, vil Åge Hareide ha to sterke kvalikresultater bak seg.

Da vil nok de fleste ønske at han fortsetter. Selv om landslagets underholdningsverdi er laber. Noen vil kanskje til og med kalle den svært laber.

- NFF må handle
- Prestasjonsmessig har det ikke vært så mye å juble for. Men Hareide har sagt at han ikke vil trekke seg. Da må forbundet i så fall hive han ut. Og han har ikke forbrutt seg på noe, han har ikke gjort noe galt. Men vi må se praktisk på dette: Hva har forbundet gjort hvis de ikke har noen i ermet? Hvis de ikke har en erstatter på lager som de har tenkt skal ta over permanent, finnes det ingen gode løsninger, mener Eriksen.

Det viktigste er likevel dette:

- Forbundet må handle ut fra flere alternativer. Det er det som er vrient her. Og det de gjøre, så lenge han har varslet det han har varslet, sier Eriksen.

TV 2-eksperten er imidlertid usikker på hvor lurt det vil være for en eventuell erstatter å komme inn på tampen av en EM-kvalifisering, hvis Hareide skulle ombestemme seg og trekke seg når det eventuelt blir klart at Norge ikke kan klare å kvalifisere seg.

- Hva er vitsen med å komme inn i en kvalik som allerede er over? Er det ikke bedre å starte på null første januar? Jeg vet ikke, sier Eriksen til Nettavisen.

Hva mener du? Ta debatten i kommentarfeltet!Les også Bengt Eriksens FXT-blogg om landslagets jåleri og spillestil!

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken