Gå til sidens hovedinnhold

Borch klar for OL-finale etter ny oppvisning

Kjetil Borch er i kjempeposisjon til et OL-gull etter å ha avansert komfortabelt fra semifinalen i singlesculler.

Saken oppdateres med reaksjoner!

TOKYO (Nettavisen): Borch har virket bunnsolid siden forsøksheatet i singlesculler, og Horten-roeren fortsatte i samme spor i torsdagens semifinale.

- Det ble ikke noen sinnssyk sluttspurt, så jeg holdt bare farta inn. Det er i morgen det smeller, sier Borch til den norske pressen etter semifinaleseieren, vel vitende om at OL-finalen starter om under et døgn.

31-åringnen åpnet best og rodde til slutt inn til 6.42,92. Det holdt til heatseier foran kroatiske Damir Martin som også tok en finaleplass.

Torsdagens seier er en solid opptur for roerne etter et svært tungt døgn, etter atNorgs dobbeltfirer endte nest sist i B-finalen, mens Kristoffer Brun og Are Strandli røk ut av lekene etter at de kantret ut av OL i dobbeltsculler.

Borch forteller at hele det norske ro-laget har stått sammen etter gårsdagen.

- Misforstå meg rett, så har det vært ganske bra stemning. Vi har hatt litt krisehåndtering, og så har vi vært gode lagkamerater og støttet hverandre. Det har vært tulling, vitsing og mye latter, og det er sånn det skal være.

Som under dobbeltsculler-semifinalen til Brun og Strandli onsdag, var også torsdagens konkurranse preget av tidvis markant vind på Sea Forest Waterway i Tokyo.

Veteranen avfeier imidlertid at uhellet med Brun og Strandli påvirket hans egen oppladning til torsdagens semifinale.

- Nei, egentlig ikke. Det dør tusenvis av folk i trafikken hver dag, men du går ikke og tenker at du skal dø hver gang du skal kjøre bil heller, sier han til Nettavisen.

Landslagstrener Johan Flodin forteller imidlertid at det var umulig ikke å la seg påvirke at gigantnedturen til Brun og Strandli.

- Det er klart at Kjetil påvirkes av at hans kamerater har det vondt. Til tross for at han veier 100 kilo og kun har muskler, er han et varmt og godt menneske. Det påvirker jo han at de ikke har det godt, og for meg har det også vært viktig å påpeke til Kjetil at vi kjører og at det er vårt ansvar å løse våre ting.