*Nettavisen* Sport.

Borch ute til nyttår

Foto: (Scanpix)

Den landslagsaktuelle 25-åringen fikk bare seks seriekamper i årets sesong. Nå er Knut Borch ute til neste år.

- Knut er en spiller som kan hevde seg på topp internasjonalt nivå. Jeg regner med at det bare går en eller to sesonger før han er ute og spiller for en av verdens beste klubber.

Det sa tidligere Tromsø-trener Otto Ulseth til TV 2 Sporten da Arsenal inviterte Knut Borch på prøvespill i desember i fjor. Etter det meget positive Highbury-oppholdet brakk Borch armen rett før seriestarten. I juni kom Borch tilbake, men etter bare seks serierunder forsvant han ut med lyskeskade.

- Jeg håper å være klar til oppkjøringen foran neste sesong, sier Knut Borch til TV 2 Nettavisen.

Nå sykler han seg tilbake i form.

- Det er stort sett det eneste jeg kan gjøre, så det blir mye sykling, ler han.

Den siste skaden mener 25-åringen kunne vært unngått.

- Bo Andersen reiste hjem, vi hadde lite poeng og ville snu nedgangstrenden. Derfor spilte jeg flere matcher jeg ikke burde - foran de tre siste kampene trente jeg ikke på grunn av lyskeproblemene. Jeg kommer nok til å se lenger frem i fremtiden, medgir Borch.

- Det er jo litt av toppidrettens natur å spille høyt, men jeg gjør neppe akkurat dette igjen.

Tromsø-målvakten vil tilbake i landslagsdiskusjonen igjen når han er blitt skadefri. Men først skal han forhandle med Alfheim-klubben om ny kontrakt.

- Dagens avtale varer ut november neste år, men jeg har fått tilbud om ny kontrakt. Vi er i forhandlinger, men det er ingen grunn til å stresse.

Tromsø-leder Bjørn Tore Markussen forteller at også Borch-erstatter Lars Hirschfeld er tilbudt ny Aflheim-avtale. Hirschfeld skal svare innen midten av november. Morten Pedersen har og fått nytt kontraktsforslag med svarfrist mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag