Gå til sidens hovedinnhold

Bordtennis: Forent Korea tapte VM-semifinalen

Et forent Korea var sjanseløst mot Japan i kvinnenes semifinale i lag-VM i bordtennis og tapte 0-3, men fredsbudskapet var viktigere enn det sportslige.

– Et historisk øyeblikk for oss, sa tidligere storspiller Ryu Seung-min, som er IOK-medlem og visepresident i Sør-Koreas bordtennisforbund.

Egentlig skulle Nord-Korea (rangert som nummer 19 i verden) og Sør-Korea (nummer 5) møtt hverandre i kvartfinalen, men de to lagene ønsket ikke å spille mot hverandre. De ba i stedet om å få stille et felles lag i semifinalen.

Det er 27 år siden sist Korea stilte felles lag i bordtennis-VM. I 1991 vant kvinnelaget over Kina og vant gull. Da hadde laget trent sammen i en måned før VM. Denne gang ble semifinalen spilt 25 timer etter avgjørelsen om å danne felles lag.

Side ved side, sørkoreaner ved siden av nordkoreaner, stilte Korea opp. Tid til å ordne felles drakter hadde det ikke vært.

I første kamp var sørkoreanske Jeon Ji-hee uten sjanse mot 7.-rangerte Mima Ito og tapte 0-3 (2-11, 8-11, 9-11).

Nordkoreanske Kim Song-i, rangert som nummer 49 i verden, var neste spiller i aksjon. Hun kom opp mot Japans beste spiller, verdenstreer Kasumi Ishikawa. Hun imponerte stort og tvang fram et femte og avgjørende sett før hun tapte 2-3 (4-11, 11-6, 8-11, 13-11, 14-16). Kim hadde attpåtil tre matchballer.

Sørkoreanske Yang Ha-eun måtte vinne for å forlenge kampen, men tapte 1-3 (4-11, 5-11, 11-9, 6-11) mot Miu Hirano.

Dermed er Japan klar for finale mot Kina eller Hongkong.

(©NTB)

Reklame

Slik får du den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken