*Nettavisen* Sport.

Boretti tok sett fra stjerne

Norges nest beste tennisspiller, Stian Boretti, spilte fredag jevnt med den kroatiske tennisstjernen Ivan Ljubicic.

10.06.05 17:45

Boretti deltar i en oppvisningsturnering på gress i Liverpool, og har herjet i sin første uke noensinne på underlaget. Han vant alle sine tre kvalifiseringskamper, og slo Bobby Reynolds, nummer 100 i verden i år, i sin første kamp i turneringen som spilles som et gruppespill.

Fredag ventet superstjernen Ivan Ljubicic. Kroaten er nummer 11 i verden i år, nummer 17 på entry-rankingen, og har vært i finalen i fire store turneringer dette året. I Rotterdam, Doha, Dubai og Marseille. I to av finalene er det kun suverene Roger Federer som har hindret ham fra å gå til topps.

Mot Boretti havnet han imidlertid i trøbbel.

Nordmannen gikk for sin femte strake seier i karrieren på gress, og tok første sett 6-4. Kroaten slo tilbake med 6-1 i andre, og avgjorde kampen med 10-7 i et såkalt supertiebreak i tredje sett. I supertiebreaket er det førstemann til ti poeng.

- Det var utrolig gøy. Jeg tok jo første sett, og hadde også gameballer to ganger i andre sett, men uten at jeg klarte å ta gamet, sier Boretti til TV 2 Nettavisen.

Nå skulle han gjerne spilt flere kamper på gress.

- Men jeg har dessverre ikke god nok ranking til å komme inn i noen. Neste uke er det dermed tilbake til virkeligheten. Da spiller jeg en Futurue-turnering i Finland, fortsetter han.

Jan Frode Andersen spilte også sin andre kamp i turneringen fredag. Andersen røk 4-6, 6-7 mot amerikanske Robert Kendrick, og tapte dermed begge sine kamper i Liverpool.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.