RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boretti tok sett fra stjerne

Sist oppdatert:
Norges nest beste tennisspiller, Stian Boretti, spilte fredag jevnt med den kroatiske tennisstjernen Ivan Ljubicic.

Boretti deltar i en oppvisningsturnering på gress i Liverpool, og har herjet i sin første uke noensinne på underlaget. Han vant alle sine tre kvalifiseringskamper, og slo Bobby Reynolds, nummer 100 i verden i år, i sin første kamp i turneringen som spilles som et gruppespill.

Fredag ventet superstjernen Ivan Ljubicic. Kroaten er nummer 11 i verden i år, nummer 17 på entry-rankingen, og har vært i finalen i fire store turneringer dette året. I Rotterdam, Doha, Dubai og Marseille. I to av finalene er det kun suverene Roger Federer som har hindret ham fra å gå til topps.

Mot Boretti havnet han imidlertid i trøbbel.

Nordmannen gikk for sin femte strake seier i karrieren på gress, og tok første sett 6-4. Kroaten slo tilbake med 6-1 i andre, og avgjorde kampen med 10-7 i et såkalt supertiebreak i tredje sett. I supertiebreaket er det førstemann til ti poeng.

- Det var utrolig gøy. Jeg tok jo første sett, og hadde også gameballer to ganger i andre sett, men uten at jeg klarte å ta gamet, sier Boretti til TV 2 Nettavisen.

Nå skulle han gjerne spilt flere kamper på gress.

- Men jeg har dessverre ikke god nok ranking til å komme inn i noen. Neste uke er det dermed tilbake til virkeligheten. Da spiller jeg en Futurue-turnering i Finland, fortsetter han.

Jan Frode Andersen spilte også sin andre kamp i turneringen fredag. Andersen røk 4-6, 6-7 mot amerikanske Robert Kendrick, og tapte dermed begge sine kamper i Liverpool.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere