*Nettavisen* Sport.

Borgan: - Det var tungt

Foto: EPA/Scanpix

Ole Hermann Borgan snakker ut om tøffe stunder under Champions League-finalen.

18.05.06 14:14

Han er den anonyme linjemannen som plutselig ble hovedoppslag verden rundt. I pur glede glemte han å tenke seg om. Han hadde tatt på seg en Barcelona-drakt, og poserte for lokalavisa Drammens Tidende.

Det ble skjebnesvangert.

- Min egen feil
Han ble vraket til det som ville vært hans livs opplevelse på fotballbanen. Hvordan har han egentlig hatt det de siste par dagene?

- Det har vært hektisk. Og det har vært et par dager jeg gjerne skulle vært foruten, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Er du bitter på pressen?

- Nei. Dette er min egen feil. Jeg fikk noen meldinger etterpå fra folk som mente at dette burde avisene ha kuttet ut, og der og da tenkte jeg kanskje noe liknende selv. Men etterpå har jeg ikke vært i tvil om at dette helt og holdent var min egen feil.

- Hvordan var det å se kampen fra tribunen?

- Det var noen øyeblikk som var verre enn andre. Spesielt da de kom ut på banen. Det var tungt. Og da de gikk opp for å få premien eller minnet sitt. Det var også et tungt øyeblikk, forklarer han.

- Har du blitt hetset i løpet av disse dagene?

- Nei. Jeg har vel mottatt 130 SMS-er. Alle har vært for å støtte meg. De har bedt meg om holde hodet høyt hevet, sier han.

Får ikke konsekvenser
Selv om Borgan ble fjernet fra selve kampen har han deltatt som en del av det norske teamet rundt finalen. Torsdag morgen fikk han så beskjeden han så gjerne ville ha. UEFAs dommertopp, Volker Roth, ga ham støtte. Roth sa at Borgan har hans fulle støtte, og at han kunne glemme hele saken.

Men hva var det egentlig som skjedde tirsdag kveld?

Arsenal hadde uttalt at de ikke så noen problemer med Borgans draktstunt. Ei heller Barcelona. Likevel ble han til slutt fratatt jobben som linjemann.

- Det var Uefas dommerkomité. Og jeg støtter avgjørelsen helt og holdent. De ville ikke at jeg skulle komme under det presset som ville kommet hvis det jeg ble involvert i en tvilsom offside-avgjørelse for ett av lagene. For dette kunne slått begge veier. Uansett hva jeg hadde gjort så kunne det blitt galt, forklarer han.

- Hva sier du til de som mener at norske dommere ikke holder mål, og at det som har skjedd i Paris svekker den norske dommerstanden?

Borgan nærmest ler.

- Det er mange rare ting som blir sagt. Det er det ingen tvil om. På en måte så ler jeg derfor nesten av det. Vi har dømt nok av kamper, internasjonalt og hjemme, som holder meget, meget høy klasse. Jeg synes på mange måter det sier sitt om det.

- Hadde gitt bort Arsenal-drakten
Terje Hauge fikk om lag 11.000 kroner for å dømme finalen. Borgan skulle fått om lag 6.000 kroner for å gå på linja, men fikk ingenting da han ble tatt ut av kampen.

- Hvorfor gidder dere, egentlig?

- Vi lever og ånder for sporten. Fotball er moro. Det er morsomt å dømme. Vi har også fått utrolig mange støtte-erklæringer fra fotball-Norge. Det er godt å vite at fotballfamilien støtter oss.

- Hadde du forresten kjøpt Barcelona-drakten selv?

- Nei. vi fikk den i gave da vi dømte i Barcelona for en stund siden. Jeg har også fått en drakt fra Arsenal tidligere en gang. Men den hadde jeg gitt bort. Barcelona-drakten hadde jeg fordi ingen hadde bedt om å få den, sier Borgan.

- Skal du brenne den nå, eller?

- Hehe...

- Du skulle dømt Barcelona-Arsenal. Nå blir det å gå på linjen i Sandefjord-Fredrikstad i stedet...?

- Men jeg gleder meg til det. Jeg gleder meg til hver fotballkamp, og det har aldri vært aktuelt å be om en liten pause eller noe sånt. Selv om jeg er spent på mottakelsen, sier han.

- Men om det skulle komme noen kommentarer så overlever man det også, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.