Gå til sidens hovedinnhold

Børge Lund fryses ut av sin tyske klubb

Landslagskapteinen satt ut av laget.

Bodøværingen innrømmer at han er åpen for tilbud fra andre klubber, selv om han fortsatt har kontrakt med Rhein Neckar Löwen også kommende sesong skriver Avisa Nordland.

- Jeg har fått beskjed fra treneren om at han satser på to andre midtbacker. Jeg må stille meg bakerst i køen. Det har ingenting å si hvor godt jeg spiller på trening eller ikke. Derfor er jeg mer åpen for henvendelser fra andre klubber, innrømmer landslagskapteinen.

- For en tid tilbake var du ganske klar på at du forholder deg til kontrakten du har med Löwen. Har du endret standpunkt nå?

- Jeg forholder meg fortsatt til den kontrakten jeg har. Jeg skifter ikke til hvilken som helst klubb. Det må være mange ting som stemmer. Både på og utenfor banen. Men ja, jeg er åpen for å finne på noe nytt nå, slår Lund fast.

- Sånt hører med
Det er liten vil om at Børge Lund er brikke i et skittent spill i Tyskland om dagen. Klubbledelsen ønsker å bli kvitt sine mest kostbare spillere, etter at den danske hovedsponsoren trakk seg ut av laget og satset fullt og helt på å bygge opp AB København til å bli en europeisk håndballstormakt.

- Dette er et spill fra Rhein Neckar Löwens side. De vil at jeg skal finne meg noe annet å gjøre. Det er sånn det kan være i enkelte klubber. Det hører med, erkjenner hovedpersonen selv til an.no.

Han synes selv at klubben har valgt en ganske pussig strategi i så måte.

- Jeg hever fortsatt lønn. Jeg har fortsatt kontrakt ut neste sesong. Jeg stusser litt over ressursbruken. Det blir på mange måter bortkastet å ha meg på benken, samtidig som de betaler lønna mi, sier den tidligere BHK-spilleren.

Ingen skader
I mellomtiden jobber han hardt på trening hver eneste dag. Per i dag er det ingen skader som hindrer ham i å få gjort jobben som skal gjøres.

Etter håndball-EM tidligere i vinter ble bodøværingen linket til Gummersbach. Det ble det ikke noe av i første omgang.

- Jeg spiller de minuttene jeg får. I siste kamp mot Gorenje spilte jeg 10 minutter. Det er sånn realiteten er, erkjenner han og ønsker ikke å røpe om han har hørt fra andre interesserte klubber på det nåværende tidspunkt.

Gjensyn med Bodø
I slike stunder er det fint å se fram mot landskamper med Norge i Bodø.

- Det blir sinnssykt artig å få spille i hjembyen min. Det er 10 år siden sist jeg spilte kamp i Bodø. For meg blir det stort å få vise fram byens flotte publikum for mine landslagskollegaer, smiler Lund.

To ganger tidligere har han meldt forfall når landslaget har vært på besøk i Bodø. Denne gang blir han endelig med.

- Jeg får jo håpe at jeg får spille da. Jeg gleder meg skikkelig, erkjenner landslagskapteinen overfor an.no.

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket