Borgerkrig på tennisbanen

De russiske jentene herjer i Australian Open. De kriger også mot hverandre. Og fokuset rettes hovedsakelig mot Maria Sjarapova.

20.01.05 10:55

Maria Sjarapova, Nadia Petrova, Svetlana Kuznetsova, Vera Douchevina, Evgenia Linetskaya, Anastasia Myskina, Elena Likhovtseva, Tatiana Panova, Anna Chakvetadze og Elena Demientieva – alle er med i turneringen, og alle er gode. Men internt er det på ingen måte rosenrødt. Vreden retter seg først og fremst mot Maria Sjarapova, skriver Aftonbladet.

For amerikansk
Sjarapova blir sett på som for amerikansk, etter at hun reiste vestover i en alder av sju. Hun er ikke spesielt folkekjær i Russland, og de andre russiske jentene på touren er definitivt ikke glad i henne.

- Hun er ingen ordentlig russerinne, sier flere av dem.

Anastasia Myskina, ranket som nummer tre i verden, sa for to måneder siden at dersom Sjarapova er med i det russiske Federation Cup-laget framover, kommer ikke Myskina til å være med. I fjor besto det russiske FC-laget av Myskina og Kuznetsova.

Det største problemet til Sjarapova er hennes far, Juri, som er nok et eksemplar i rekken av gale tennis-fedre. Han har flere ganger stelt i stand til bråk, særlig når datteren har spilt mot andre russiske jenter.

Håndgemeng
I en turnering i Carson, USA, da Sjarapova møtte Petrova, hevdet Yuri at datterens motstander hadde vist ham fingeren. Han begynte derfor å håne Petrova, noe som resulterte i håndgemeng mellom Petrovas trener Glen Schaaf og Sjarapovas far. Det endte med at Yuri havnet i en søppelkurv. Sikkerhetsvakter måtte til og med gripe inn for å skille de to kamphanene fra hverandre.

Det kan med andre ord bli hett i Australian Open om de russiske jentene skulle fortsette å imponere.

Og særlig hvis de møter Sjarapova...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.