Reidar Borgersen sjokkerte da han ble norgesmester på tempo i sommer og brøt hegemoniet til Edvald Boasson Hagen. Den langt mer profilerte Sky-stjernen ble henvist til sølvplass, mens rudsbygdingens lagkamerat Lars Petter Nordhaug ble bronsemedaljør.

LES:Boasson slått av Borgersen

32-åringen fra Krokstadelva er Norges eneste representant i herrenes temporitt i nederlandske Limburg. Borgersen triller av startrampen i Heerlen 13.40 på onsdag.

- Jeg er litt usikker, men håper på en god opplevelse, forteller han til procycling.no om egne forventninger.

Borgersen overbeviste ikke i Chrono Champenois, hvor han endte på femtendeplass. Det uroer ikke nordmannen, som endte 1,50 bak Rohan Dennis i temporittet. Australske Dennis tok sølv i U23-tempoløpet på mandag.

- Jeg har ikke analysert så mye. VM er målet, ikke generalprøven, understreker Joker Merida-rytteren.

Skøyteduellen: - Jeg må bli nummer åtte
Den norske tempospesialisten har en lang karriere som skøyteløper bak seg med flere norgesmesterskap på merittlisten. Joker Merida-rytteren har også deltatt i internasjonale mesterskap.

Men Borgersen blir neppe den beste skøyteløperen i dette sykkel-VM. Tsjekkiske Martina Sablikova ble nemlig niende beste kvinne i temporittet, under to minutter bak gullvinneren Judith Arndt.

- Da må jeg egentlig bli nummer åtte, spøker Borgersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den tsjekkiske 25-åringen som vant både 3000 og 5000 meter i de olympiske lekene i Vancouver fikk på tross av en strålende plassering gjennomgå av de belgiske kommentatorene. «Sablikova, i en stil som gjør vondt i øynene», skal de ha sagt ifølge Borgersen.

- Hun sykler ikke veldig pent, men det var veldig bra. Løypen passer tydeligvis godt for skøyteløpere – jeg får håpe det også gjelder for eks-skøyteløpere, uttaler han.

Vil hevde seg blant proffene
Borgersen må levere nok et sjokkløp hvis han skal slå Sablikovas plassering, men håper å utfordre flere av de profesjonelle syklistene under tempoløpet i Valkenburg.

- Jeg håper å kjenne at jeg har krefter og være fornøyd med hvordan kroppen fungerer. Det er vanskelig å si hvor langt det kan rekke. Jeg håper på topp tjue og tror på topp tretti, forteller 32-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Borgersen debuterte i VM-sammenheng med en 43. plass i København i fjor. Joker-rytteren ble den niende beste ikke-profesjonelle syklisten den gang.

På de nederlandske veiene jakter Borgersen følelsen fra norgesmesterskapet i Bergen. Da han slo proffene Boasson Hagen og Nordhaug.

- Det er den følelsen jeg håper å få. Den dagen kunne jeg kjøre på, bli sliten, og kjøre på litt til, forteller han.

- Hva kan du oppnå med den følelsen?

- Jeg vet egentlig ikke, men i hvert fall en bedre plassering enn 43.

Sjekk startlisten her! (ekstern lenke)

Lærte av Svendsens gullritt
Norge fikk en pangåpning på verdensmesterskapet da Oskar Svendsen tok gull i temporittet for juniorene. Borgersen forteller at det er svært god stemning i den norske leiren, noe han vil ta med seg inn i sin egen konkurranse.

LES OGSÅ:Dette klarte ikke Hushovd eller Boasson

- Det smitter, selvfølgelig. Jeg prøver å dra med meg de gode følelsene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Borgersen har sammen med landslagssjef Steffen Kjærgaard planlagt løpet som forhåpentligvis skal sikre en plassering blant de tjue beste for Joker Merida-syklisten.

- Steffen kjørte bak Oskar. Han tok mye tid på slutten og vi vet at det er viktig å ha mye krefter igjen da. Vi har sett ut en del partier som vi skal jobbe på og noen vi skal prøve å spare litt krefter på, forteller 32-åringen.

Juniorløypen passet perfekt for juniorverdensmesteren fra Lillehammer. Borgersen kan forsikre om at også han liker VM-løypene.

- Den er morsom, fordi det er mange forskjellige partier. Jeg liker jo de lange partiene hvor jeg kan male på – det får jeg, uttaler han.