*Nettavisen* Sport.

Boris Beckers nye liv

Foto: AFP/Scanpix

Tenniskarrieren er over, men tyskeren lever fortsatt det gode liv. Nå som pokerproff.

Boris Becker (40) var på sitt beste nummer én på verdensrankingen i tennis. Han vant 49 turneringer - inkludert seks Grand Slam.

Som 17-åring stormet han inn på tennisscenen med en sensasjonell seier i Wimbledon. Året etter forsvarte han til og med gresstittelen i London.

Nå er tenniskarrieren for lengst forbi.

Mye i media
De siste årene har Beckers medieomtale stort sett vært av negativ karakter. Han ble skilt fra sin kone Barbara, som han har to barn sammen med, i januar 2000. Året etter innrømmet han - om enn noe motvillig - at han var faren til Angela Ermakovas datter Anna. Og det skapte stor oppstandelse da han ble dømt for skattesvindel.

Likevel er han fortsatt et idol for mange mennesker. Fra oktober 2005 til juni 2006 var han lagleder i et spørreshow på britisk tv.

Og like før jul skrev han under på en sponsoravtale med pokernettstedet PokerStars, som innebærer at han kommer til å spille i store, internasjonale pokerturneringer som European Poker Tour (EPT).

Det er utgangspunktet for Nettavisens intervju med tennislegenden.

Elsker psykologien
- Hvorfor spiller du poker? Hva er det som fascinerer deg med dette spillet?

- Det som fascinerer meg mest, er psykologien i poker. Hva tenker min motspiller om meg, hva tenker jeg om motspilleren? Det er utrolig viktig å tilnærme seg hver motspiller forskjellig. Det samme er tilfelle i tennis, starter Boris Becker.

- Dessuten er det veldig gøy å sitte rundt et bord sammen med andre mennesker, enten det er live eller på internett, og utfordre hverandre og måle seg med hverandre, legger 40-åringen til.

Pokerkarrieren startet i grunnen allerede da han spilte tennis internasjonalt. Sammen med andre tennis-stjerner spilte Becker poker mens de ventet på kampstart. Eller mens det regnet i Wimbledon.

- Det er en fin måte å holde seg mentalt skjerpet og konsentrert på. Den gang spilte vi som regel livepoker. Nå er jeg sikker på at du vil finne mange bærbare pc-er i garderobene, sier Becker til Nettavisen.

(Artikkelen forts.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: EPA/Scanpix

Fellestrekk
- Har tennis og poker noe til felles?

- Ja, som i alle idretter må du også i poker møte utfordringene fra den du spiller mot. I poker, som i tennis, må du konsentrere deg 100 prosent på motspilleren. De trenger også masse viljestyrke, for kampen kan forandre seg når som helst.

- Hvilke av dine gamle tenniskolleger ville du gjerne utfordret i poker?

- Omtrent alle, ler «Boom Boom Boris».

- Jeg ville spesielt gjerne sett om Andre Agassi, Pete Sampras, John McEnroe, Stefan Edberg og Ivan Lendl eller Jimmy Conners har kontroll på følelsene sine og kunne vist meg et pokerfjes, eller om de ville mistet kontrollen, ler Becker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Trend i Tyskland
Selv erkjenner han at tålmodighet sannsynligvis vil bli hans største utfordring som pokerspiller. Det viktigste for tennislegenden er å ha det gøy.

- Jeg har alltid hatt det moro med poker og synes det er fantastisk god underholdning. Poker og nettpoker er blitt en trend i Tyskland. Det vil være vanskelig å finne en gjeng venner som ikke har spilt en gang eller to, forteller Becker til Nettavisen.

Selv har han ennå ikke debutert i EPT-sammenheng, selv om PokerStars betaler de rundt 60.000 kronene det som regel koster å delta. Meningen var at han skulle debutere i Dortmund, men da ble han syk. Det han imidlertid er helt sikker på, er at han skal spille i sesongfinalen i Monte Carlo.

- Vi får se hva resten av året bringer, avslutter Becker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag