Gå til sidens hovedinnhold

Boros tredje strake

Etter en begredelig sesongstart, tok Middlesbrough sin tredje seier på seks dager. Southampton ble samtidig påført sitt første tap for sesongen.

SOUTHAMPTON – MIDDLESBROUGH 0-1: Rundens største overraskelse i Premier League kom St Mary’s Stadium i Southampton, der bortelaget Middlesbrough fortsatte sin gode statistikk den siste uken: Tre kamper, tre seirer – og ingen baklengs.

Helt ufortjent var seieren heller ikke. Boudewijn Zenden og Danny Mills satte Soton-keeper Paul Jones på prøve allerede i innledningsminuttene, men den rutinerte sisteskansen lot seg ikke lure. Ikke før Malcolm Christie tok frem et stykke av sin gamle Derby-magi:

Da et kvarter var spilt, slo George Boateng en presis pasning ned Boros høyreside. Christie lurte seg forbi Graeme le Saux, skar inn og ekspederte ballen knallhardt ned i nærmeste hjørne.

Utagbart for Southamptons ellers fremdragende sisteskanse Paul Jones, var skuddet så langt i fra. Men Southampton-manageren nektet å gi keeperen skylda for tapet.

- Alle mål vi slipper inn skyldes at en eller annen gjør en feil, sa Gordon Strachan diplomatisk etter kampen. - Men vi går ikke på enkeltspillere. Vi vinner eller taper som et lag!

Direkte rødt

Så mange ganger som Jones tidligere har reddet Southampton, så er det liten grunn for ham å gå på noen søvnløse netter. Større fare er det nok for nyinnkjøpte Kevin Phillips, som helt unødvendig ble utvist i sluttsekundene.

Hjemmelaget presset på og kastet alt det de hadde fremover, og var frustrerte over ikke å ha fått uttelling etter stolpeskuddene til henholdsvis Paul Telfer (43 minutter) og Neil McCann (63 minutter). I de opphetede sluttsekunder på overtid fikk Kevin Phillips direkte marsjordre etter å ha sparket (etter) bortelagets Franck Queudrue, som falt dramatisk ned. Dommeren hadde ingen annen mulighet enn å sende den tidligere toppscoreren i Premier League rett ut.

- Jeg så ikke hendelsen godt nok, men jeg kan selvfølgelig ikke forsvare en slik handling, sa Strachan etter kampen.

Det er i alle fall tydelig at ikke alle Premier League-managerene bruker de samme brillene som Arsene Wenger.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot